Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokrater anklagade för att ha förskingrat 63 000

En intern konflikt har splittrat Sverigedemokraterna i Borås.
1 av 1

En intern konflikt har splittrat Sverigedemokraterna i Borås.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Nyheter | 25/08/2011 10:54

– De är avundsjuka och giriga. Hade jag gjort det här hade jag erkänt direkt.

BORÅS. En intern strid har blossat upp inom Sverigedemokraterna efter att sex medlemmar anklagat partiets starkaste män - gruppledaren Krister Maconi och ordförande Pontuz Fritzson - för att ha stulit 63 000 kronor. En av de som står bakom polisanmälan är ledamoten Ulla-Britt Åsén och hon menar att det är ett svek mot partiet.

– Ja det känns som det när de nyper pengar. Jag hoppas vi får en rätsida på det här, säger Ulla-Britt Åsén, till Nyheter24.

Pengarna har enligt SD-ledamoten Dennis Fernholm, en av de få som stödjer SD-topparna och inte står bakom anmälan, betalats ut av Sverigedemokraternas kassör Isabella Demserius.

– Det stämmer inte. Vi är kristallklara på vår punkt och vill inte uttala oss i media, säger Isabella Demserius.

Hon får dock svar på tal från Dennis Fernholm.

– Det är inga "rocket scientists" som är med i Sverigedemokraternas lokala styrelseförening i Borås. Några är kriminella och har skulder hos kronofogden vet jag. Det grundar sig på girighet och de är bara avundsjuka, säger Dennis Fernholm, till Nyheter24.

Bakgrunden till de interna konflikterna är att Borås stad har bestämt att det ska finnas en blocksekreterare för de rödgröna och en för de borgerliga partierna. När de inte kunde välja fick SD pengar till en egen sekreterare. Krister Maconi valde då sin närmaste man - Pontuz Fritzson -  som nu cashat in 62 800 kronor, vilket motsvarar en 15 procents tjänst.

– Allting har gått rätt till. Isabella är kassör och har sett utbetalningar, alla papper är i sin ordning och jag har dubbelkollat det med juristerna. Jag är helt oskyldig till det här, säger Pontus Fritzon, ordförande för SD Borås, till Nyheter24.

Nyheter24 har sökt gruppledare Krister Maconi men han har valt att inte lämna några kommentarer.