1 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Annie Lööf: Vi ska vara Sveriges gröna röst

I dag höll Centerpartiets Annie Lööf sitt första tal som partiledare.


Under Centerns kongress i Åre höll Annie Lööf sitt första tal som partiledare. Hon tog upp de grova riktlinjerna för sitt ledarskap samt poängterade särskilt centerpartistiskt viktiga frågor som miljön och självbestämmandet.

Samtidigt passade hon på att tillbakavisa påståenden om att Centerpartiet går en dyster framtid till mötes.

– Centerpartiet har en ljus framtid. Inte för att vårt parti är ett självändamål, utan för att våra idéer och värderingar är nödvändiga för framtiden, sa Lööf.

Hon medgav dock att partiet måste skapa sig en starkare profil och bli bättre på att förmedla vad man vill.

– Men låt oss också inse att vi måste bli bättre på att säga vad vi vill. Man kan acceptera kompromisser utan att bära dem på sina axlar. Man kan vara en stark röst åt någon utan att höja rösten åt någon.

Lööf skickade även en passning till Miljöpartiet när hon meddelade att Centerpartiet inte bara ska vara "alliansens gröna röst – vi ska vara Sveriges gröna röst". Något som drog ner stora applåder.

Men även landets största partier, Moderaterna och Socialdemokraterna, fick en känga var.

– Det finns de som tycker att Sverige är bra nog som det är. Stabila statsfinanser, hyfsade räntor, lite mer i plånboken. Att det viktigaste är att förvalta detta för folket - som duktiga föräldrar, sa Lööf om Moderaterna, och fortsatte:

– Sen finns det de som tycker att det var mycket bättre förr. När staten styrde mer. När valfriheten var mindre. När Sveriges position som världens högskatteland var ohotad.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!