Lördag 25 Sep
Stockholm

Petzäll pressar SD på pengar för att lämna riksdagen

William Petzäll ska enligt Erik Almqvist ha pressat SD på pengar.
1 av 2
William Petzäll ska enligt Erik Almqvist ha pressat SD på pengar. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Enligt Erik Almqvist ska William Petzäll ha setts med en ölflaska i handen på en Facebookbild.
2 av 2
Enligt Erik Almqvist ska William Petzäll ha setts med en ölflaska i handen på en Facebookbild. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

William Petzäll får nu massiv kritik av riksdagskollegan Erik Almqvist. Nyheter24 kan nu avslöja att Petzäll uppges kräva att bli utköpt ur riksdagen av partiet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Petzäll och pengar

Att William Petzäll gillar pengar är ingen nyhet. På valvakan förra året kommenterade han SD:s inträde så här:

"Jag bara går omkring och njuter. Vad tror du? 60 000 kronor i månaden och gratis övernattningslägenhet i Stockholm. För skattebetalarnas pengar!”"

Tidigare avhopp och påhopp

Det är inte första gången som Sverigedemokraterna hoppar på en avhoppare. SD-toppen Kent Ekeroth gick till attack mot SD-avhopparen David Kronlid på hans privata facebooksida kallar Kronlids avhopp för "riktigt patetisk" och att han "borde skämmas". David Kronlid är även gift med Kent Ekeroths riksdagskollega Julia Kronlid.

STOCKHOLM. Sedan det framkommit att William Petzäll lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde kan Nyheter24 nu avslöja nya uppgifter om hans avhopp.

Enligt SD-toppen Erik Almqvist kräver William Petzäll en stor summa pengar från partiet för att lämna riksdagen.

– Han har velat lämna riksdagen mot att vi ska ge honom en stor summa pengar, men när vi inte har gått med på det och erbjudit honom behandling i stället, så har han velat sitta kvar, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

Enligt Erik Almqvist har det gått rykten om att William Petzäll även ska ha fallit tillbaka till i sitt missbruk. Han ska även ha sett William Petzäll på en bild på Facebook med en öl i handen. Något som i så fall går stick i stäv med Petzälls offentliga utfästelser.

– Han lovade ju väljarna när han kom tillbaka att han inte skulle dricka en droppe och om han skulle göra det skulle han avgå. Efter det har han setts på nätet på festbilder med en ölflaska i handen.

När var det här?

– För fyra eller fem veckor sedan på Facebook.

Vad var det för fest?

– Det vet jag inte. Det var inte folk från partiet. Jag har inte träffat honom sedan Almedalen. Jag har försökt nå honom på mobilen och på andra sätt, säger Erik Almqvist, till Nyheter24.

Enligt Erik Almqvist ska bilden vara tagen på ett uteställe i Göteborg och Almqvist uppger att han sparat ned bilden på sin dator men senare tagit bort den. Bilden var inte den första varningssignalen som partiet fick. Enligt källor till Nyheter24 har partiet en längre tid känt till att William Petzäll svikit sina löften till väljarna.

Almqvist medger också för Nyheter24 att de såg varningssignaler redan under förra riksdagsåret - det vill säga innan Petzälls uppmärksammade bråk med flickvännen i Trelleborg, som ledde till att polisen grep William Petzäll.

– Det har kännts lite skakigt redan innan det här med flickvännen. Vi har känt att något inte var rätt. Då visste vi inte om att det var blandmissbruk. Vi har mer eller mindre haft en anställd som har hjälp honom efter det här och betalat för hans rehabilitering men han har avvikit från den också, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

William Petzäll ska ha hållit sig undan från partiet ända sedan Almedalen i somras.

– Han har gjort sig otillgänglig. Vi har haft en dialog men den har brutits, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt William Petzäll för en kommentar.

William Petzäll har dock kommenterat sitt avhopp i Expressen där han förklarar varför han vill sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

– För att föra fram min hjärtefråga och öka kunskapen om sjukdomen. Få till mer konkreta åtgärder för att hjälpa unga alkoholister och narkomaner, säger han till Expressen och öppnar också för samarbeten med andra partier.

– Jag är intresserad av att samtala med alla partier i riksdagen där det finns gemensamma nämnare för min hjärtefråga, säger Petzäll till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela