Lördag 18 Sep
Stockholm

Sverigedemokraterna klipper banden med William Petzäll

William Petzäll.
1 av 2
William Petzäll. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll.
2 av 2
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter William Petzälls uppmärksammade avhopp från Sverigedemokraterna har Nyheter24 försökt nå honom på telefon, sms och mejl, men utan framgång. Samtidigt har SD:s ledning gjort allt i sin makt för att stoppa kontakten med den före detta partikollegan genom att direkt stänga av hans mejlkonto.

– Det är inget jag känner till. Det vore inte konstigt eller underligt om det var så. Det här sköts internt, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till Nyheter24.

Men trots att partitoppen nu har kapat banden så står det fortfarande på riksdagens hemsida att William Petzäll är medlem i partiet.

Som Nyheter24 tidigare kunde avslöja ska William Petzäll även ha pressat Sverigedemokraterna på pengar. Och enligt Borås Tidining ska han tidigare ha förhandlat med partiet om en hemlig tvist.

Linus Bylund bekräftar att förhandlingar har pågått mellan parterna men att William Petzäll inte längre har ett juridiskt ombud.

– Jag kan inte kommentera några summor. Om det är Erik Almqvist som har uttalat sig om det här får det stå för honom, säger Linus Bylund, till Nyheter24

Hur kommer det sig att ni agerar så snabbt och stänger av hans mejl?

– Om en människa, oavsett vilken position, har en mejladress inom vår struktur så kommer det kontot att försvinna om de lämnar paritet.

Personligen vad tycker du om det som har hänt?

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.

Kommer du ha kontakt med William Petzäll efter det här?

– Det vet jag inte. Det är något jag önskar, säger Linus Bylund, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela