Stockholm

Kent Ekeroth om Avpixlat: "Inte mitt projekt"

Kent Ekeroth förnekar att Avpixlat är hans projekt.
1 av 2
Kent Ekeroth förnekar att Avpixlat är hans projekt. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Avpixlat välkommnade sina läsare i söndags.
2 av 2
Avpixlat välkommnade sina läsare i söndags. Foto: Faksimil Axpixlat.info

SD-toppen påstods ha tagit initiativet till Politiskt Inkorrekts ersättare.


Läs mer

STOCKHOLM. Som Nyheter24 rapporterade om på måndagen är Sverigedemokraternas Kent Ekeroth inblandad i "nya Politiskt Inkorrekt" - Avpixlat. SD-toppen har på eget initiativ hjälpt sajten med ett bankgirokonto och även registrerat en .SE-adress.

– Jag har registrerat Avpixlat.se så att ingen kan sno den adressen, sa Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, till Nyheter24 och fortsatte:

– Jag känner skribenter från PI som har gått över till Avpixlat och erbjöd mig att hjälpa dem att fortsätta vara anonyma.

Men när Kent Ekeroth blev intervjuad i Sveriges Radios kanal Alltid Nyheter på tisdagen angående uppgifterna om hans inblandning i Avpixlat lät det annorlunda. Kent Ekeroth förnekade poängterade först att Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen och Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund aldrig ska ha varit delaktiga i uppstarten av sajten.

Han hävdade i stället att "det är mitt eget initiativ och projekt". De nya uppgifterna spreds snabbt på twitter och påstods betyda att Kent Ekeroth står bakom hela uppstarten Avpixlat. Något han dementerar när Nyheter24 når honom på nytt. Han menar att det är ett missförstånd.

– Nej, det är inte mitt projekt. Det jag talade om, vilket framgår tydligt, är att insamlingen av pengarna är mitt eget initiativ - inte sajten som sådan. Precis som jag hävdat hittills, skriver Ekeroth i ett mejl till Nyheter24.

Kent Ekeroth hävdar i stället att sajten sköts av andra personer som han inte vill nämna vid namn - då det är meningen att Avpixlat likt Politiskt Inkorrekt ska vara en anonym sajt.

– Det enda "projekt" jag sedan varit inblandad i som stötts o blötts i media är det som alla vet sedan i våras; att jag upplåter bankkontot till PI och ny den nya sajten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.