Jens Leandersson har tidigare varit i blåsväder då han anklagats för att försökt sno till sig partistödet i SD Syd. Nu avgår han.
1 av 2
Jens Leandersson har tidigare varit i blåsväder då han anklagats för att försökt sno till sig partistödet i SD Syd. Nu avgår han. - Foto: Sverigedemokraterna
Efter ett upplopp i Tensta ville Leandersson utvisa de inblandade.
2 av 2
Efter ett upplopp i Tensta ville Leandersson utvisa de inblandade. - Foto: Montage Scanpix/Sverigedemokraterna

Efter bråken om partistödet – nu avgår SD-politikern

Han har sagt att upploppsmakarna i Tensta bör utvisas och han har anklagats för att ha försökt stjäla SD Syd:s partistöd. Nu lämnar SD-politikern Jens Leandersson Sverigedemokraterna.


"Utvisa upploppsmakarna i Tensta"

Efter ett upplopp i Tensta hävdade SD-politikern Jens Leandersson att oroligheterna stoppas om man utvisar "ungdomarna och deras föräldrar". När Nyheter24 frågade ut honom lät det så här:

Polisen har gripit sex personer. Vet du vilka det är?

– Nej, jag vet inte exakt, men när det är Tensta kan man göra en gissning.

Har du varit i Tensta någon gång?

– Ja, det har jag. Man kan säga att kommer man till Tensta har man sett hela världen.

HELSINGBORG. Den hårt kritiserade SD-politikern Jens Leandersson avgår från sin post i Klippans kommunfullmäktige.

I april i år anklagades Leandersson för att ha försökt att stjäla SD Syd:s partistöd genom att uppge ett nytt bankgirokonto i samband med utbetalningen tidigare i år. Anklagelserna gick så långt att Leandersson fick förklara sig för Sverigedemokraternas högsta ledning med partisekreterare Björn Söder i spetsen.

Nu väljer han alltså att lämna partiet. Leandersson menar att tidsbrist är den främsta anledningen samt att ingen ska sitta på flera stolar. Men även splittringar inom partiet anges som en anledning.

– Missnöjet i distriktet får tala för sig självt. Avhopp, bråk och skitsnack. Ingen partikultur jag vill vara del av, svarar Jens Leandersson per sms till HD.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.