På den nya bilden (inlagd uppe till höger) ses Paula Bieler hålla en fackla.
1 av 2
På den nya bilden (inlagd uppe till höger) ses Paula Bieler hålla en fackla.
undefined
2 av 2
undefined

SDU-utmanaren var med på fackelbränningen

Bilden gjorde många upprörda, även sverigedemokrater. Nu visar det sig att SDU-utmanaren Paula Bieler också var med - trots tidigare kommentarer.


"Kuppen mot Kasselstrand"

Enligt mycket säkra källor till Nyheter24 ligger den absoluta toppen inom Sverigedemokraterna bakom "kuppen" mot SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand.

Förutom SD-toppen Mattias Karlsson stöds Paula Bieler av bland andra bröderna Kent och Ted Ekeroth samt riksdagsledamoten Erik Almqvist

Det var bilden som fick vissa att koppla till Ku Klux Klan och även andra sverigedemokrater att rasa. SDU-ordförande Gustav Kasselstrand med en svensk fana och fackelbärande medlemmar bakom honom.

Nu visar det att även Kasselstrands utmanare, Paula Bieler, var med när bilden togs. På en ny Facebookbild upplagd av SDU ses hon längst till höger hållandes en fackla. Först var hon taggad på bilden men sedan togs detta bort.

– Att göra en artikel om detta tycker jag är att göra en höna av en fjäder. Enstaka bilder eller andras reaktioner är inget jag tänker kommentera, sa Paula Bieler till Nyheter24 när den första bilden uppmärksammades.

Efter att denna artikel publicerades skrev Bieler ett långt blogginlägg om att hon tycker facklor inte borde användas i politiska syften.

"När det under nationaldagsfirandet inleddes någon form av uppställning och SDUare radade upp sig bakom Svea rikes fana, som jag dessutom inte alls anser hör hemma i mörker, valde jag att inte delta i detta. Jag lämnade ifrån mig min fackla och gick tillbaka till lägerelden, i avvaktan på att manifesterandet skulle sluta", skriver hon.

SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!