KD:s internetpolicy säger att man ska hänga på Lunarstorm - som lades ned 2010.
KD:s internetpolicy säger att man ska hänga på Lunarstorm - som lades ned 2010.

KD:s nätpolicy: Locka väljare på nedlagda Lunarstorm

Kristdemokraterna uppmanar sina företrädare att träffa väljare på Lunarstorm - som lades ned för två år sedan.


Lunarstorm

Webbcommunityn Lunarstorm startades år 2000 och var i perioder Sveriges största. Som mest var 1,2 miljoner människor medlemmar på sajten. Hela Lunarstorm lades ned den 8 augusti 2010.

STOCKHOLM. Inte nog med att opinionssiffrorna ständigt balanserar runt fyraprocentsspärren. Nu har Kristdemokraterna blivit något att skratta åt när det kommer till internet. Under rubriken "internet" på partiets hemsida nämns sajten Lunarstorm.se som en bra plats att möta väljare på. Detta trots att den varit nedlagd sedan 2010.

"Exempel på ställen där man chattar: På Lunarstorm kan man enkelt få kontakt med människor i de flesta åldrarna, men mest unga. Om du registrerar dig på lunarstorm, får du ditt egna lilla ”krypin” som blir din ”hemsida” kan man säga, där kan du skriva lite om dig själv, dina värderingar, länka till bilder, länk till Kristdemokraterna och annat om så önskas. Du kan besöka andras ”krypin” där du kan läsa om dem, skriva i deras gästböcker och skicka privata medelanden direkt till personen", skriver dem.

Det var twittraren Marcin de Kaminski som först uppmärksammade det hela under måndagen - något som senare ledde fram till en skrattfest, framför allt bland Kristdemokraternas motståndare.

Nyheter24 har sökt KD:s presskontakter utan framgång.

Uppdatering: Efter att missen uppmärksammats har partiet tagit ner sajten, som ska ha släpat kvar sedan valet 2006. (En cachad version hittar du här). 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.