Natten till tisdagen hade någon eller några brutit sig in i Ilmar Reepalus hem.
Natten till tisdagen hade någon eller några brutit sig in i Ilmar Reepalus hem. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Inbrott hos S-toppen Reepalu

Omstridde Malmöordföranden Ilmar Reepalu (S) låg och sov i sitt hus. Då slog tjuvarna till i källaren.


Påstod att judiska församlingen var infiltrerad av SD

Efter flera tveksamma uttalanden om judarnas situation i Malmö och efter att han i mars 2012 hävdade att den judiska församlingen var infiltrerad av Sverigedemokraterna har Reepalu kritiserats. Bland de som rasat har Lena Posner Körösi, ledare för Judiska Centralrådet, och Hannah Rosenthal, Vita Husets sändebud, märkts.

MALMÖ. Hans hem är normalt sett kameraövervakat. Men natten till tisdagen var kamerorna avstängda i Ilmar Reepalus hem. Då passade tjuvarna på att slå till. Reepalu, omstritt socialdemokratiskt kommunalråd, vaknade upp på morgonen och såg väskor med datorer och annat som de lämnat efter sig ligga och skräpa i trädgården.

– Jag hoppas det var knarkare som var ute för att hitta saker att sälja, säger han till Sydsvenskan och menar att han hoppas att inbrottet inte var riktat mot honom som person.

Nu ska Ilmar Reepalu se över säkerheten kring sig själv. Vid flera tillfällen har han varit i blåsväder efter olika uttalanden och är ett välkänt ansikte både i Malmö och i hela Sverige. Själv vill han knappt tänka på vad som skulle ha kunnat hända.

– Det värsta är att de gör det medan man är hemma och ligger och sover. Vad hade inte kunnat hända om jag hört och rusat ner, säger han till Sydsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!