William Petzäll blev 24 år.
William Petzäll blev 24 år.

William Petzäll är död

Riksdagsledamoten William Petzäll har avlidit 24 år gammal.


"Det värsta har hänt"

På Svenska Brukarföreningens hemsida 

bekräftar man nu att William Petzälls död.

"En vän är borta. William dog i dag."

VARBERG. William Petzäll, 24, har avlidit. Det bekräftar hans familj via Svenska Brukarföreningen Anhöriga.

– Jag har pratat med Annika Petzäll, Williams mamma, och hon vill att jag pratar, säger Berne Stålenkrantz ordförande i Svenska Brukarföreningen, till Aftonbladet.

William Petzäll ska enligt uppgifter ha hittats död, troligen av en överdos, i en soffa i sin mammas lägenhet av en nära anhörig. Polis och ambulans kallades snabbt till platsen men hans liv gick inte att rädda. Polisen spärrade sedan av lägenheten för teknisk undersökning.  

På William Petzälls facebooksida strömmar nu kommentarerna in. 

"Vila i frid fina du", "Tänker på dig William. Vila i frid." och "Många rycks ifrån oss allt för tidigt, däribland du!"

Skrev öppet om sitt missbruk

William Petzäll hoppade hösten 2011 av Sverigedemokraterna men behöll sin plats i riksdagen och fortsatte som politisk vilde. Sedan avhoppet har han haft stora problem med sitt missbruk. Och enligt Svenska Brukarföreningen Anhöriga är det troligen missbruket som tagit hans liv. 

Petzäll har efter avhoppet skrivit och talat om sitt missbruk öppet. Hans sista uppdatering på Facebook gjordes i tisdags den 28 augusti - två dagar efter hans födelsedag. I uppdateringen tackade han för alla gratulationerna samtidigt som han beskrev hur han hoppades att han skulle få vård.

"Håller tummarna för att komma in på den inte allt för väl omtyckta men nog så viktiga buppemottagningen så man kan leva lite fridfullt utan att behöva oroa sig för rättsliga och kroppsliga repressalier. Nu betala räkningar. Får passa på nu när humöret är tillbaka." - Skrev William Petzäll.

"Riksdagen är ingen social inrättning"

Nyheter24 har flera gånger rapporterat om hur riksdagen står handfallen samtidigt som William Petzäll sjönk allt längre ner i sitt missbruk. 

– Riksdagen är ingen social inrättning, sa Per Persson, vid riksdagens kammarkansli, till Nyheter24 då.

Petzäll har dock fått stöd av Svenska Brukarföreningen. 

– Jag försökte stötta honom hela vägen och såg hans kamp för att vilja få bukt med sitt beroende, säger Berne Stålenkrantz, till Aftonbladet.

Polisen vill dock inte bekräfta att Petzäll avlidit men uppger att en man hittats död i en bostadslägenhet i Varberg.

– Lägenheten är tills vidare avspärrad för teknisk undersökning, men för närvarande har vi inget som tyder på att mannen utsatts för något brott. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att fastställa dödsorsaken, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen, till Aftonbladet.

På lördagskvällen kommenterade hans före detta parti Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

"Det är med stor sorg vi tagit emot detta besked. Vi minns William Petzäll som en uppskattad kamrat och en politisk talang av sällan skådat slag. Våra tankar går nu till Williams anhöriga."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.