Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaterna anmäler Facebookhack

- 19/09/2012, 16:17 -
Erica Lejonroos länkade till Avpixlat, men nu har hacket polisanmälts.

Erica Lejonroos länkade till Avpixlat, men nu har hacket polisanmälts.

SCANPIX / Faksimil

Erica Lejonroos profil länkade till främlingsfientliga sajten Avpixlat på Facebook. Nu har partiet polisanmält händelsen eftersom någon annan använt kontot.

STOCKHOLM. Moderaternas regionchef Erica Lejonroos hamnade mitt i en kritikstorm efter en länk till den främlingsfientliga sajten Avpixlat på hennes Facebookprofil. Hon hävdade senare att hon blivit hackad - nu har händelsen polisanmälts.

– Hon har också bytt alla lösenord och varit i kontakt med vår säkerhetsavdelning, säger pressekreteraren Anna Lööf till Nyheter24.

Ända sedan tweeten om hacket på måndagen har Lejonroos duckat frågor om det hela. Lööf har dock haft kontakt med henne och dubbelkollat allt om vad som hänt.

– Det är klart att hon tycker det här är obehagligt. Men det borde inte vara någon fara för hon har inte varit oaktsam och den här Facebooklänken har inte lagts upp från riksdagsdatorn, säger pressekreteraren.

Erica Lejonroos jobbar på Moderaternas riksdagskansli, tillsatt av partiet. Hon är dock folkvald i Sundbybergs kommun där hon sitter i kommunfullmäktige. Länken till SD-kopplade Avpixlat handlade om "sanningen" om de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Enligt Anna Lööf hade det givetvis inte varit okej om en moderat lagt upp denna länk.

– Det är ingenting alls som vi står bakom, säger hon.