Enligt Miljöpartiets gruppledare ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen.
Enligt Miljöpartiets gruppledare ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"CIA styr Sveriges väder"

Miljöpartiets gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, såg en bild i tidningen, föreställande flygplansavgaser och reagerade med misstro.


KATRINEHOLM. – Chemtrails innehåller olika blandningar av kemikalier och ibland även virus. Det är så störande, på en klarblå himmel ser man dem och de ligger kvar hela dagen. Sedan blir det ingen mer sol den dagen, säger Pernilla Hagberg till Katrineholms-Kuriren.

Enligt Miljöpartiets gruppledare Pernilla Hagberg ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen. Vem som ligger bakom är hon fortfarande osäker på men syftet kan vara att skaffa sig ökad kontroll av världsmarknaden, råvarupriser och matpriser.

– Det är något som styrs från USA och Ryssland. Det har med det militära att göra, CIA och NSA, säger hon till Katrineholms-Kuriren.

Rykten om chemtrails har länge florerat på internet, tillsammans med otaliga andra konspirationsteorier. Och Hagberg är inte den första politikern att upptäcka dessa. Bland annat menade vänsterpartiets riksdagsledamot Egon Frid att det fanns mycket fakta kring attackerna den 11 september 2001, en idé som är populär bland många konspirationsteoretiker.

– Det handlar om att USA-adminsitrationen kände till attentatet och var en del av det, sa han i TV4:s Kalla Fakta i november 2009.

Även utanför Sverige faller politiker stundtals för konspirationsteorier, som till exempel att Barack Obama inte alls skulle vara född i USA, något som krävs för att kunna bli president. Det gick så långt att Obama tvingades visa upp sitt födelseattest, vilket inte lyckades övertyga alla skeptiker. 

"En extremt trovärdig källa har ringt till mitt kontor och berättat att Barack Obamas födelseattest är en bluff, twittrade  affärsmannen och republikanen Donald Trump den sjätte augusti i år, vilket inte direkt minskade konspirationsteorins omfång. 

/
CIA
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.