Enligt Miljöpartiets gruppledare ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen.
Enligt Miljöpartiets gruppledare ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"CIA styr Sveriges väder"

Miljöpartiets gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, såg en bild i tidningen, föreställande flygplansavgaser och reagerade med misstro.


KATRINEHOLM. – Chemtrails innehåller olika blandningar av kemikalier och ibland även virus. Det är så störande, på en klarblå himmel ser man dem och de ligger kvar hela dagen. Sedan blir det ingen mer sol den dagen, säger Pernilla Hagberg till Katrineholms-Kuriren.

Enligt Miljöpartiets gruppledare Pernilla Hagberg ska syftet med chemtrails, alltså hemliga utsläpp från flygplan, vara att kontrollera vädret, för att på så sätt styra naturen. Vem som ligger bakom är hon fortfarande osäker på men syftet kan vara att skaffa sig ökad kontroll av världsmarknaden, råvarupriser och matpriser.

– Det är något som styrs från USA och Ryssland. Det har med det militära att göra, CIA och NSA, säger hon till Katrineholms-Kuriren.

Rykten om chemtrails har länge florerat på internet, tillsammans med otaliga andra konspirationsteorier. Och Hagberg är inte den första politikern att upptäcka dessa. Bland annat menade vänsterpartiets riksdagsledamot Egon Frid att det fanns mycket fakta kring attackerna den 11 september 2001, en idé som är populär bland många konspirationsteoretiker.

– Det handlar om att USA-adminsitrationen kände till attentatet och var en del av det, sa han i TV4:s Kalla Fakta i november 2009.

Även utanför Sverige faller politiker stundtals för konspirationsteorier, som till exempel att Barack Obama inte alls skulle vara född i USA, något som krävs för att kunna bli president. Det gick så långt att Obama tvingades visa upp sitt födelseattest, vilket inte lyckades övertyga alla skeptiker. 

"En extremt trovärdig källa har ringt till mitt kontor och berättat att Barack Obamas födelseattest är en bluff, twittrade  affärsmannen och republikanen Donald Trump den sjätte augusti i år, vilket inte direkt minskade konspirationsteorins omfång. 

/
CIA
/
USA
/
Senaste nytt

Uppgifter: Dåd lamslår tågtrafik Ryssland–Kina

Misstänkt mordförsök på frisörsalong – person skadad med vasst tillhygge

Ett misstänkt mordförsök har inträffat på en frisörsalong i Kinna, i Marks kommun, skriver polisen på sin hemsida.

Sektledare utreds för våldtäkt i Frankrike

En 71-årig man, som varit ledande i en sekt i Frankrike och som haft kopplingar till Sverige, ställs inför en förberedande rättsförhandling på fredagen. Mannen misstänks för bland annat människosmuggling, kidnappning och våldtäkt.

Polisen rapporterar om brand, Göteborg

"Brand i lägenhet vid Stigberget.", skriver polisen på sin hemsida.

Sparkontot du INTE ska ha pengarna på – efter nya räntehöjningen

1 timme sedan
Vid årsskiftet kommer skatten på invensteringssparkonton att höjas igen. Här får du veta hur du ska tänka när du väljer typ av sparkonto.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ale

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan sopbiloch fotgängare har inträffat vid Älvängen.", skriver polisen på sin hemsida.