Obama med sin fru Michelle efter debatten.
1 av 4
Obama med sin fru Michelle efter debatten. - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / SCANPIX
Mitt Romney blev attackerad gång på gång.
2 av 4
Mitt Romney blev attackerad gång på gång. - Foto: David Goldman / AP / SCANPIX
De båda kandidaternas tredje debatt var också den sista.
3 av 4
De båda kandidaternas tredje debatt var också den sista. - Foto: Charlie Neibergall / AP / SCANPIX
Romney med sin fru Ann.
4 av 4
Romney med sin fru Ann. - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / SCANPIX

Aggressiv Obama krossade Romney

Enligt mätningarna tog presidenten en jordskredsseger i den sista debatten. Gång på gång attackerade Obama sin utmanare. "Vi spelar inte sänka skepp här".


BOCA RATON. Man kan säga att rollerna var ombytta mellan presidenten Barack Obama och republikanske utmanaren Mitt Romney i natt. Lika överkörd som Obama blev i den första debatten, lika mycket körde han över Romney i den tredje och sista.

De flesta undersökningar direkt efter debatten visar att presidenten gick segrande ur striden. Hos CNN fick han 48 procent av rösterna jämfört med 40 procent för Romney. 

CBS News frågade 500 väljare som inte bestämt sig för vem de ska rösta på. Även där blev det Obama som tog hem den största delen av sympatierna med 53 procent av deras röster mot Romneys 23 procent.

Hånet mot Romney

Presidenten drog även ned en del skratt från publiken i Boca Raton. Det var när Romney kritiserade bristen på fartyg i armén.

– Vi har också färre hästar och bajonetter. Det är så militären ser ut, den förändras. Vi har också något som kallas hangarfartyg, som man landar plan på. Vi spelar inte "sänka skepp" här, sa Obama.

Trots att ämnena endast skulle handla om utrikespolitik kom de båda kandidaterna in på både ekonomin och inrikespolitiken. Det var då det blev som mest hetsigt mellan Obama och Romney.

Nu väntar två veckors intensivt kampanjande för att övertyga de väljare som inte bestämt sig innan det är dags för de amerikanska väljarna att rösta den 6 november.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.