De nya klippen visar hur SD-männen beväpnar sig med järnrör - och hur Kent Ekeroth knuffar en ung tjej.
1 av 3
De nya klippen visar hur SD-männen beväpnar sig med järnrör - och hur Kent Ekeroth knuffar en ung tjej. - Foto: SCANPIX / Faksimil Expressen
Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.
2 av 3
Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling. - Foto: SCANPIX / Montage
Erik Almqvist lämnade sina förtroendeuppdrag i partiet på onsdagen. Han ska fundera över om han ska sitta kvar i riksdagen.
3 av 3
Erik Almqvist lämnade sina förtroendeuppdrag i partiet på onsdagen. Han ska fundera över om han ska sitta kvar i riksdagen. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Ny film: SD-männen beväpnade sig med järnrör

På onsdagen tvingades Erik Almqvist avgå från sina uppdrag. Nu kommer nya filmklipp som visar hur Kent Ekeroth knuffar in en tjej i en bil och hur riksdagsmännen beväpnar sig med järnrör.


Detta har hänt

2010: I juni strax innan valet hamnar SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling i bråk med komikern Soran Ismail. Bråket får stor uppmärksamhet i media och Erik Almqvist försvarar sig i en video där han säger att "sanningen kommer alltid fram".

2012: Tisdagen den 13 november ljuger Almqvist för Expressens reporter och hävdar att han inte har sagt ord som "babbe", "blatte-lover", "fitta" och "hora" i samband med bråket. På onsdagen den 14 november publiceras en film som visar att Almqvist inte talade sanning. Kort därefter håller Sverigedemokraterna ett krismöte. Sen meddelar Jimmie Åkesson att Almqvist sparkats från alla sina uppdrag i SD. 

2012: Torsdagen den 15 november publicerar Expressen nya klipp som visar hur Ekeroth attackerar en ung kvinna och hur de tre SD-männen beväpnar sig med järnrör. Senare kommer beskedet att Kent Ekeroth tar timeout från rollen som rättspolitisk talesperson.

STOCKHOLM. Här är de nya filmbevisen som skakar Sverigedemokraterna. Den rättspolitiske talespersonen Kent Ekeroth ses knuffa en ung tjej in i en bil utanför McDonalds på Kungsgatan i Stockholm i klipp som Expressen publicerar på torsdagsmorgonen.

– Jag gör vad fan jag vill! Fattar du? Backa! säger han efter att kvinnan blivit upprörd.

En annan filmsnutt visar hur de tre inblandade - Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling - beväpnar sig med järnrör för att förbereda sig för en sammandrabbning med den berusade mannen som Almqvist tidigare under kvällen kallat "blatte-lover".

– Alltså, vi vill inte göra någonting, vi försvarar oss. Vi försvarar oss, säger Ekeroth, som också är internationell sekreterare, bakom kameran.

När de tre sverigedemokraterna hör polissirener lägger de ner rören och går ner för att polisanmäla mannen. I slutet av filmsekvensen hyllar den rättspolitiske talespersonen sina partikamrater.

– Det är skönt att se att ingen av oss backar i alla fall.

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill ännu inte säga något om klippet.

– Jag kommer inte att kommentera det just nu. Det förstår du väl själv att om det lagts upp ett klipp på nätet för 20 minuter sedan.

Kommer ni hålla någon presskonferens senare?

– Vi kommer att det ta det här under förmiddagen. 

"Han jagade oss med träpåk, tror jag"

Till Expressen avfärdar Almqvist järnrörsklippet som ett skämt. Westling menar dock tvärtom att de behövde beväpna sig eftersom den berusade mannen jagade dem med träpåk.

– Killen angrep oss och omhändertogs ju sedan även av polis, säger han till Nyheter24.

Behövdes det tre personer med järnrör för att försvara sig?

– Ja, killen stod och skrek att han var Original Gangsters och att vi skulle dö, att vi skulle få vad vi förtjänar.

Har någon annan i partiet vetat om de här händelserna förutom ni tre?

– Nej, inte vad jag vet.

Westling har ännu inte sett klippen som lagts upp och hävdar att han inte minns Ekeroths knuff.

På onsdagen publicerades videoklipp som visar hur Almqvist kallar komikern Soran Ismail för "babbe", en kvinna för "hora" och den berusade mannen för "blatte-lover". Partiledaren Åkesson kallade till presskonferens på onsdagsförmiddagen och meddelade att Almqvist tvingats  lämna sina roller som finanspolitisk talesperson, partistyrelseledamot och ledamot i verkställande utskottet.

Nyheter24 har sökt Almqvist och Ekeroth.

Här är skandalfilmen där de beväpnar sig med järnrör:


Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:


Här skandalfilmen som blev för mycket för Erik Almqvist:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.