Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Folkpartisten: "Polisen borde skjuta ned slöddren"

- 20/11/2012, 18:11 -
Göran Lundbom skriver att han är "mycket invandringskritisk" i ett blogginlägg.
1 av 2

Göran Lundbom skriver att han är "mycket invandringskritisk" i ett blogginlägg.

SCANPIX / Montage

2 av 2

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / Montage

Nyheter24 kan nu avslöja hur Folkpartisten Göran Lundbom vill att polisen avrättar personer med "rinkebysvenska": "Jävla slödder - varför ska vi dras med skiten i Sverige?"

GNESTA. Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta kommun, har redan avgått. Nu är även hans partikollega, Göran Lundbom, på väg bort. Folkpartiet i Södermanland har tvingats kalla till krismöte under tisdagen för att ta beslut om hans framtid i partiet, efter att sajten alliansfrittsverige.nu avslöjat rasistiska kommentarer från honom.

Nu kan Nyheter24 avslöja ytterligare detaljer om Lundboms liv på nätet. Detaljer som kommer att omöjliggöra för Folkpartiet att behålla honom som medlem. I sin privata blogg, som varit öppen för alla att läsa under en lång tid, länkar han till ett videoklipp och skriver om "dräggen i det nya Sverige".
I videoklippet syns två poliser som försöker gripa en person. 

Lundbom skriver:

"Kolla in och lyssna på den vidriga dräggens rop och kommentarer på något slags "rinkebysvenska" som dessa figurer har som enda kommunikationssätt. Hur de skriker om "övervåld" (något lite svenska har de tydligen lärt sig...), eller när polisen äntligen tar till tårgas gapar om att de får det på sig."

"Jävla slödder"

Sedan skriver Lundbom hur personerna inte skulle fått tårgas på sig om de "inte stått så nära och trakasserat poliserna som gör sitt jobb".

Lundbom avslutar inlägget med:

"Jävla slödder - varför ska vi dras med skiten i Sverige? Egentligen borde poliserna dra sina vapen och skjuta ner skiten. I det fallet är polisen i USA bättre på att eliminera slödder."

Nyheter24 har försökt nå Göran Lundbom under dagen. Under kvällen svarar Lundbom via mejl och hänvisar till ett blogginlägg han publicerat. I inlägget som Lundbom refererar till skriver han bland annat om att Nyheter24 "jagar honom" och jämför sedan Nyheter24 med nazisterna. 

"Mycket invandringskritisk"

Lundbom skriver även:

"Jag är INTE rasist eller främlingsfientlig, däremot realist och mycket invandringskritisk."

Lundbom menar även att han är villig att kliva av inom Folkpartiet - om hans åsikter inte passar partiet. 

"Passar det inte partiet som jag (just nu) råkar tillhöra, har jag inga som helst problem med att kliva av därifrån. Det är bara att säga till! Jag menar; vem vill väl vara med i ett parti som inte tillåter en medlem att ha sina privata och personliga åsikts- och yttrandefriheter?"

Från rikshåll tar man avstånd från den senaste dagens händelser. 

– Uttalandena från både Göran Benedicks och Göran Lundbom är inte förenliga med de värden Folkpartiet står för och efter samtal med länsförbundet vet vi att de kommer att ta tag i detta. På riksnivå följer vi naturligtvis händelserna noga. Eventuella uteslutningsärenden ligger för närvarande hos länsförbundet, skriver Makan Afshinnejad, pressansvarig på Folkpartiet i ett mejl till Nyheter24.