Stockholm

SD-ledamot vill begränsa barnafödandet hos muslimer

SD-ledamoten vill begränsa muslimers barnafödande.
1 av 3
SD-ledamoten vill begränsa muslimers barnafödande. Foto: SCANPIX
Det är dock inte första gången Annika Rydh är i blåsväder. Tidigare har hon sagt att det inte var något fel i att säga ordet "neger".
2 av 3
Det är dock inte första gången Annika Rydh är i blåsväder. Tidigare har hon sagt att det inte var något fel i att säga ordet "neger". Foto: Sverigedemokraterna Älmhult
Martin Kinnunen, presschef hos Sverigedemokraterna, menar dock att resten av partiet delar inte Rydhs åsikter.
3 av 3
Martin Kinnunen, presschef hos Sverigedemokraterna, menar dock att resten av partiet delar inte Rydhs åsikter. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

SD-ledamoten i Älmhults kommunfullmäktige, Annika Rydh hävdar i ett inlägg på partiets hemsida att muslimer bör begränsa sitt barnafödande. Ett uttalande som väckt starka känslor och som återigen prövar Jimmie Åkessons "Nolltolerans".

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inte första gången

Annika Rydhs uttalande är inte första gången som ett kritiserat inlägg har blivit publicerat på SD:s hemsida i Älmhult. 

Tidigare i augusti i år publicerades en artikel där invandrare från Afrika och Mellanöstern beskrevs som kriminella och lögnare. 

Nyheter24 uppmärksammade även i mars hur Rydh skrev att asylsökande som klagar på mögel i sina hem "kräver för mycket".

ÄLMHULT. Än en gång har Sverigedemokraterna hamnat i blåsväder vilket har lett till interna motstridigheter. Denna gång är det SD-ledamoten i Älmhults kommunfullmäktige, Annika Rydh, som är orsaken.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Rydh när hon bland annat ansåg att det inte var något fel i att säga ordet "neger".

Denna gång anser Rydh att muslimskt barnafödande bör begränsas och efterfrågar därför till följd av detta en global lagstiftning, skriver tidningen Expo.

Hennes uttalande delas inte av övriga partimedlemmar.

– Det är ingenting vi förespråkar, säger partiets pressekreterare Martin Kinnuen till Expo. 

Publicerade uppmärksammat klipp

Rydh är av åsikten att muslimers barnafödande är ett "världsproblem". På Sverigedemokraternas hemsida i Älmhult skriver hon att islam inom femtio år kommer att ta över världen och att Sverige "bör vakna".

I sitt inlägg har hon även publicerat ett uppmärksammat klipp, där det påstås att muslimernas erövring av världen kommer att ske genom att många barn föds och att invandringen till väst ökar. Ett klipp vars uppgifter har blivit bevisade vara falska efter att ha granskats av BBC.

– Detta är ingenting man kan göra något åt lokalt utan världssamfundet måste agera med en begränsningspolitik, som den i Kina, säger Rydh till Expo.

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.