Mannen tafsade på kvinnans bröst i ett badhus.
Mannen tafsade på kvinnans bröst i ett badhus. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX

SD-tafsare vägrar lämna partiet

Han tog en kvinna på brösten "en gång till för de var ju så stora". Nu vägrar SD-politikern lämna partiet, och skyller på att en feministisk organisation skulle ligga bakom domen.


STOCKHOLM. – Det som hände var att jag simmade på badet. Hon och jag kom samtidigt in i kaklet. Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora.

Så sa en kommunpolitiker för Sverigedemokraterna till Expo Idag efter att ha accepterat strafföreläggande för sexuellt ofredande. Detta efter att han tafsat på en kvinna i ett badhus. Han uppmanades lämna partiet och sitt uppdrag som ersättare i Stockholms stad. Men nu vägrar han kliva av.

– Jag förstår ju reaktionerna om jag skulle ha våldtagit tjejen, men det var ju i all vänskaplighet som jag klappade henne på brösten. Hade jag varit på en tunnelbana kunde jag lika gärna ha klappat en kvinna på knäet om jag kommit emot henne. Men det får man alltså inte göra? säger han till Expo Idag.

"En normal kvinna hade inte rusat upp som en våldtagen"

Han tycker det hela är en skitsak och kommer att bli politisk vilde om SD kastar ut honom. Att han anmäldes skyller han på någon slags feministisk organisation.

– Hon kunde varit lugn. Så hade en normal kvinna reagerat och inte rusat upp som en våldtagen. Hon blev jättearg. Det blev en fruktansvärd jävla uppståndelse. Min tanke är att hon inte tål gubbar, att de är paria och ska hållas kort och börjar de tafsa då ska de sättas dit. Så tänker jag om henne i efterhand, säger kommunpolitikern.

Sverigedemokraterna har tagit avstånd från mannen och han kommer inte att få delta på kommunföreningens möten i framtiden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.