Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SDU anmäler läckt medlemslista

Gustav Kasselstrand och röstlängden som läckt ut på nätet.
1 av 2

Gustav Kasselstrand och röstlängden som läckt ut på nätet.

SCANPIX / Faksimil

SDU-ordföranden skulle se över "den juridiska biten". Nu har SDU JO-anmält händelsen.
2 av 2

SDU-ordföranden skulle se över "den juridiska biten". Nu har SDU JO-anmält händelsen.

Copyright: Drago Prvulovic / MalmBild AB

Nyheter | 21/01/2013 14:44

Cirka 200 namn lades upp på Flashback. Nu JO-anmäler Sverigedemokraterna att Ungdomsstyrelsen valde att lämna ut uppgifterna om SDU-medlemmar.

STOCKHOLM. Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, har anmält Ungdomsstyrelsen till Justitieombudsmannen. Anledningen är den lista på cirka 200 medlemmar som i förra veckan lades upp på Flashback.

"Det är allmänt känt att ett medlemskap i nämnda organisation i ett flertal fall lett till våld, hot., uppsägningar och uteslutningar. Så skede också då dokumentet kort efter utlämnandet laddades upp anonymt på Internet för spridning inom kriminella kretsar. Det har på flera Internetsidor uttalats att hot och förföljelse ska ske av de listade personerna", skriver Eric Myrin, pressekreterare för Sverigedemokraterna, som har hand om medlemsregistret i SDU, i anmälan.

Det var SDU själva som skickat med en röstlängd från årsmötet i förbundets Stockholmsförening. När Ungdomsstyrelsen uppmärksammades på dokumentet av SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand valde de att plocka bort det. Men Lena Hallberg, handläggare och jurist på myndigheten, sa då till Nyheter24 att det inte funnits någon grund för att sekretesstämpla listan.