Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Piratpartiet stoppas i Ryssland

Svenska piratpartister.

Svenska piratpartister.

SCANPIX

Nyheter | 22/01/2013 13:53

I Sverige och många andra länder förknippas partiet med fildelning och ett öppet internet. I Ryssland har Piratpartiet förbjudits eftersom namnet syftar på "brott till havs".

MOSKVA. I över 40 länder världen över finns ett officiellt piratparti, bildat efter det svenska Piratpartiets modell. Men i Ryssland har de förtvivlat svårt att etablera sig. 

Och det kanske inte är så konstigt - myndigheterna har nämligen återigen avslagit ansökan. Anledningen? Partinamnet "förespråkar brott till havs".

Enligt Torrentfreak har justitiedepartementet i Ryssland sagt nej efter ansökan som skickades in i somras under en ceremoni.

Det är andra gången de senaste åren som Piratpartiet får "njet" från regeringen. Det stoppar dock inga aktiva pirater i landet. Den internationella organisationen för alla piratpartier ska samlas i april i den ryska staden Kazan.