Tisdag 3 Aug
Stockholm

Var är Clintans stol nu?

Eastwoods stoltal blev en av valrörelsens mest omtalade händelser.
1 av 4
Eastwoods stoltal blev en av valrörelsens mest omtalade händelser. Foto: SCANPIX / Knowyourmeme
Det hela blev till och med ett eget mem - "eastwooding".
2 av 4
Det hela blev till och med ett eget mem - "eastwooding". Foto: Lynne Sladky / AP / SCANPIX
Ett exempel på "eastwooding".
3 av 4
Ett exempel på "eastwooding". Foto:
Ett annat - i lego.
4 av 4
Ett annat - i lego. Foto:

Det var talet som ledde till "Eastwooding" och som sänkte en Hollywoodlegendars anseende. Men vad hände egentligen med stolen som Clint Eastwood skällde ut?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON. Från legendarisk skådespelare till utskrattad gamling. På elva minuter. Så snabbt gick det utför för Clint Eastwood, 82, när han höll sitt numera ökända tal på Republikanernas konvent ifjol.

Den stora anledningen var den tomma stol han tagit med sig för att symbolisera presidenten Barack Obama. Det drygt elva minuter långa talet gick till stor del ut på att skälla ut stolen. Det dröjde givetvis inte länge innan memet "Eastwooding" var fött. Bilder där människor - och djur - skällde på tomma stolar spreds som en löpeld över nätet.

Den osynlige Obama fick till och med ett eget Twitterkonto:


Det allra mest spridda svaret på Eastwoods tal kom dock från Obama själv. Han visade helt enkelt vilken stol han sitter på i stället:


Så, vad hände då med stolen? Jo, den står inne på kontoret hos självaste ordföranden för RNC, Republican National Committe - Reince Priebus. I en längre intervju med CNN började han berätta om stolen för reportern. Buzzfeed har dessutom en bild på stolen där den står i dag.

Eastwood själv förklarade sin "stolkupp" för Fox News-ankaret Sean Hannity:

– Stolidén kom bara ur luften. Du vet, jag satt där och mannen bakom scenen sa: "här, du kanske vill sitta ned". Och ja sa: "nej, men kan du inte ta ut den där och ställa den bredvid podiet?". Han sa: "jaha, så du vill sitta ned?". Jag svarade: "Nej, nej, ställ den bara där".

Och resten är, som man säger, historia:


Kommentera
Kopiera länk
Dela