Torsdag 9 Dec
Stockholm

Försäkringskassan: SD-toppen gjorde rätt

1 av 3
Sundsvalls Tidning granskade Skalins sjukdomshistoria och äktenskap.
2 av 3
Sundsvalls Tidning granskade Skalins sjukdomshistoria och äktenskap. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Avslöjandena fick stor uppmärksamhet.
3 av 3
Avslöjandena fick stor uppmärksamhet. Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

"Han orkade inte jobba i korvkiosk", hette det. Men nu får Sverigedemokraternas Johnny Skalin rätt hos Försäkringskassan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hat mot journalist

Efter artiklarna om Johnny Skalin och Sverigedemokraterna i Sundsvall, som inte bara handlade om sjukbidraget, blev journalisten Peter Jonsson en av de mest hatade journalisterna. Han fick motta mängder av hatmejl.

SUNDSVALL. Det var inte fel att arbeta politiskt för Sverigedemokraterna och samtidigt få sjukbidrag. Det slår nu Försäkringskassan enligt TT fast i fallet med riksdagsledamoten Johnny Skalin

– Det är naturligtvis skönt att de bekräftar att jag gjort rätt, säger han till Nyheter24.

En granskning i Sundsvalls Tidning visade i december att Skalin inte orkat jobba i en korvkiosk fast han samtidigt arbetade politiskt för Sverigedemokraterna. Nu visar det sig alltså att han hela tiden följt reglerna och att utbetalningarna gått till på rätt sätt.

– Det är en form av upprättelse. Samtidigt hade det varit ännu trevligare att få en ursäkt från de medier som skrivit om det här, säger Skalin.

Skulle belysa faktafel

Nyheter24 har tidigare berättat om Skalins strid för att få rätt mot mediernas uppgifter. Han skrev ett långt inlägg på sin Facebooksida där han gick till attack mot hur medier behandlat honom sedan han blev politiker. Han skulle "belysa faktafel" i ST:s granskning, sa han då.

– Jag har tänkt om lite. Men jag håller på att skriva en debattartikel där jag bland annat tar upp flera av de här sakerna. Så du får läsa den sen, säger riksdagsledamoten.

Förutom sitt riksdagsuppdrag är Skalin gruppledare för Sverigedemokraterna i Sundsvall. Han är även tämligen nybliven ordförande för SD:s medlemsutskott - de som bland annat handlägger uteslutningsärenden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela