Partiledaren Jimmie Åkesson, presschefen Martin Kinnunen och kommentarerna från Bengt Nilsson.
1 av 3
Partiledaren Jimmie Åkesson, presschefen Martin Kinnunen och kommentarerna från Bengt Nilsson. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
Kinnunen menar att det är uppenbart att Nilsson brutit mot partiets kommunikationsplan och riktlinjer.
2 av 3
Kinnunen menar att det är uppenbart att Nilsson brutit mot partiets kommunikationsplan och riktlinjer. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Bengt Nilsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Flen.
3 av 3
Bengt Nilsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Flen. - Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

SD-ordförande hotas av uteslutning efter våldtäktsinlägg

Bengt Nilsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Flen är i blåsväder. Anledningen är en rad inlägg på Facebook. "Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen", skriver han bland annat. Nu kan Nyheter24 avslöja att han hotas av uteslutning.


FLEN. Sverigedemokraternas Bengt Nilsson är partiets starke man i sörmländska Flen. Men efter en rad inlägg på en debattsida på Facebook kan han komma att uteslutas ur SD. Han har bland annat skrivit att "gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen". Han har även skrivit om "massimport av subtila våldtäktsmän".

Nu reagerar partiet.

– Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.

Här är några av de inlägg som sajten Inte rasist, men uppmärksammat:

Nilsson har även "gillat" bandet Pluton Svea på sin Facebookprofil. Gruppen sjunger bland annat om att "sända förrädarna till gasen i nationalsocialismens namn" och om svastikan som underbar".

– Det är en sak som måste utredas så att man kan få klarhet i om det handlar om oförstånd eller i själva verket är en ideologisk markering. Det är något medlemsutskottet får lov att utreda vidare, säger Kinnunen.

Tidigare talat om "islamistiska åsiktspoliser"


Partiet har varit i kontakt med distriktet i Södermanland och ska inom kort ta kontakt med Nilsson.

Flen-ordföranden har gjort sig känd genom flera kontroversiella uttalanden i sociala medier. Bland annat hävdade han förra året till Inte rasist, men att det finns "islamistiska åsiktspoliser" i Flen och att kor halalslaktas på gårdarna runtomkring orten.

Nyheter24 har sökt Nilsson utan framgång.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.