Fredag 28 Jan
Stockholm

Ordförande för Ung vänster: "Jag vill skjuta Tobias Billström"

Vänsterpartisten har avgått efter att inlägget uppmärksammats.
1 av 2
Vänsterpartisten har avgått efter att inlägget uppmärksammats. Foto: Printscreen / Twitter
 "Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", skrev vänsterpartisten.
2 av 2
"Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", skrev vänsterpartisten. Foto: Printscreen / Twitter

Avgår. Vänsterpartisten Christoffer Hurtig hann radera inlägget som uttryckte att han ville döda migrationsminister Tobias Billström. Som tur var hann någon avbilda uppdateringen innan inlägget togs bort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Blonda och blåögda"

Kritiken mot Tobias Billström har varit utbredd sedan han uttalat sig om att det inte är "blonda och blåögda" människor som gömmer papperslösa. Följande citat är från en intervju med DN:

"Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda". Läs mer här.

LULEÅ. "Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", så skrev Ung vänsters ordförande i Luleå, Christoffer Hurtig, 26, på Twitter den 11 mars.  

Inlägget uppmärksammades däremot inte av medier förens på fredagen. Trots att 26-åringen hävdat att uppdateringen varit "ett mycket svart skämt", meddelade partiet i dag att han kommer att avgå. 

– Vi bestämde att uppmana Christoffer Hurtig att lämna sitt uppdrag och att gå ut med en offentlig ursäkt, sa Hanna Cederin, Ung vänsters förbundssekreterare, till Kuriren på lördagen. 

Det är inte första gången som vänsterpartisten varit kontroversiell på sociala medier. Han har tidigare bland annat hurrat över prinsessan Lillians död. 

Hurtig, som beskriver sig själv som "marxistisk socialist", bad senare om ursäkt för 'dödsskämtet'.


Kommentera
Kopiera länk
Dela