Torsdag 13 Maj
Stockholm

"Muslimer tar sig in överallt" - nu kan SD-politikern utredas

Sverigedemokraterna
1 av 5
Karl-Åke Schoultz kan utredas av det egna partiet. Foto: SCANPIX / Montage
Facebook
2 av 5
Längst upp till vänster: Schoultz gillamarkering för Nationell Idag. Som synes gillar han även Nyheter24. Foto: Faksimil Facebook
Facebook
3 av 5
Uppe till vänster: Nationaldemokraterna. Foto: Faksimil Facebook
Björn Söder, SD
4 av 5
SD:s partisekreterare Björn Söder har tidigare varnat företrädarna för att gilla sidor hur som helst. Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Abdirizak Waberi, moderat.
5 av 5
Moderaternas riksdagsledamot Abdirizak Waberi. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

SD-politikern Karl-Åke Schoultz tycker det är fel att moderaten Abdirizak Waberi får sitta i riksdagens försvarsutskott och "gillar" Nationaldemokraterna. Nu kan han utredas av partiet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pappa till Christer Schoultz

Karl-Åke Schoultz är pappa till Christer Schoultz, som Nyheter24 skrivit om flera gånger tidigare. Han lämnade samtliga sina uppdrag i Sverigedemokraterna sedan han bland annat varnat för att "vänsterns blod ska flyta" på Twitter och gett sitt stöd till English Defence League.

KARLSKOGA. Karl-Åke Schoultz är styrelseledamot, vald av lokalföreningens medlemmar i Sverigedemokraterna Karlskoga-Degerfors. Nu kan han utredas av det egna partiet.

– Detta är något som vi får titta på. Jag ser ingen anledning att föregå en intern diskussion, säger SD:s informationssekreterare Henrik Gustafsson till Nyheter24.

Anledningen är att Schoultz har hamnat i blåsväder efter en intervju med sajten Inte rasist, men.

"De kommer in överallt"

Där säger han bland annat att han oroas av ett scenario som börjar med att "barnen inte får äta griskött" och slutar med följande:

– När muslimerna är hälften av befolkningen då blir det krig och islamisterna tar över. När muslimerna är i majoritet och styr landet då kan man tro att det blir fred, men nähädu för då sätter de igång och slåss med varandra, säger han till sajten.

Han tar även upp riksdagsledamoten Abdirizak Waberi (M), som är troende muslim.

– Det sitter ju en muslim i försvarsutskottet. Waberi tror jag att han heter. Vad är det för dumheter. Det är ju så tokigt, de kommer in överallt, säger Schoultz till Inte rasist, men.

"Gillar" Nationaldemokraterna

Bakgrunden till intervjun var dock en helt annan: att Schoultz gillat både Nationaldemokraterna och partiets tidning Nationell Idag på Facebook.

SD:s partisekreterare Björn Söder gick så sent som i mars ut med ett mejl till samtliga företrädare där han varnade just för detta.

"Att 'gilla' något på Facebook är, oavsett hur man själv ser på det, att beteckna som ett ställningstagande", skrev han enligt Expo Idag.

Även i samband med den uppmärksammade uteslutningen av Patrik Ehn framhölls det att han gillat vissa för partiet olämpliga sidor på det sociala mediet.

Schoultz menar han delvis kan sympatisera med Nationaldemokraterna.

– Det är en del uttryck man kan hålla med om. Jag är ju Sverigedemokrat, men det hindrar inte att man kan sympatisera med vissa uttryck hos Nationaldemokraterna, säger han till Inte rasist, men.

Kommentera
Kopiera länk
Dela