Sverigedemokraten Westling skriver att Bergqvist klippt sig kort och börjat se sur ut "när hon kom på att hon gillade mus".
1 av 5
Sverigedemokraten Westling skriver att Bergqvist klippt sig kort och börjat se sur ut "när hon kom på att hon gillade mus". - Foto: SCANPIX / Montage
Bergqvist bredvid Emma Green Tregaros tränare och äkta make Yannick Tregaro.
2 av 5
Bergqvist bredvid Emma Green Tregaros tränare och äkta make Yannick Tregaro. - Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Christian Westling (SD) vill kandidera till EU-parlamentet.
3 av 5
Christian Westling (SD) vill kandidera till EU-parlamentet. - Foto: SCANPIX
Emma Green Tregaros regnbågsfärgade naglar.
4 av 5
Emma Green Tregaros regnbågsfärgade naglar. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Hon fick stor uppmärksamhet i Sverige och världen för sin protest.
5 av 5
Hon fick stor uppmärksamhet i Sverige och världen för sin protest. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

"En klyscha av en lesbian" – SD-mannens hån mot Kajsa Bergqvist

"När hon kom på att hon gillade mus så klipper hon sig kort och börjar se sur och butter ut". Så skriver sverigedemokraten Christian Westling i en Facebookkommentar om Kajsa Bergqvist. – Ingen kommentar, säger han till Nyheter24.


Kom ut i december 2011

Det var i en intervju med tidningen QX i december 2011 som den före detta höjdhopparen och numera teveexperten Kajsa Bergqvist kom ut som bisexuell. Hon berättade då om kärleken till flickvännen Kristina, som hon fortfarande är tillsammans med.

STOCKHOLM. "Kajsa Bergqvist får ju ses som en klyscha av en lesbianFrån att tidigare varit lite småhet och haft långt hår så genast när hon kom på att hon gillade mus så klipper hon sig kort och börjar se sur och butter ut".

Så skriver Sverigedemokraternas Christian Westling i en kommentar till ett Facebookinlägg om friidrotts-VM som Nyheter24 tagit del av. Han skriver det i en diskussion om höjdhopparen Emma Green Tregaros protest mot Rysslands antigaylag och stavhopparen Jelena Isinbajevas reaktion på det.

Enligt en annan person i kommentarsfältet såg Bergqvist sur ut i teve när Isinbajeva mottog sin guldmedalj.

"Förstår inte varför det är intressant"

Westling vill dock inte utveckla vad han menade med inlägget eller vad syftet var.

– Jag förstår inte varför det här skulle vara intressant, säger han till Nyheter24.

Tror du att det kan uppfattas som hånfullt mot Kajsa Bergqvist?

– Nej, jag har ingen kommentar. Ha det gott.

Green Tregaros protest med regnbågsfärgade naglar blev en världsnyhet och engagerade svenska folket. Ryska nationalhjälten Isinbajeva kallade aktionen "respektlös".

– Idrott handlar om att respektera varandra, så jag tyckte att det var en fin gest. Jag tycker att kärlek till en annan människa inte kan vara fel på något sätt. Om jag kan visa det på ett så enkelt sätt som att måla naglarna i regnbågens färger känns det som en väldigt liten sak för att förhoppningsvis sprida lite glädje. Sen är det även folk som blir upprörda av det, men jag har fått många positiva kommentarer, sa svenskan till TV4 om sin protest.

Lämnade efter järnrörsfilmen – vill kandidera till EU

SD-mannen Westling var en av de inblandade i den uppmärksammade järnrörsskandalen som avslöjades i november förra året. Han sågs beväpna sig med järnrör i centrala Stockholm tillsammans med riksdagsledamöterna Kent Ekeroth och Erik Almqvist (som senare lämnade sitt uppdrag).

Westling hoppade av sitt uppdrag som suppleant i SD Stockholm men kandiderar nu till att bli sverigedemokratisk representant i Europaparlamentet, något som Nyheter24 kunde avslöja tidigare i sommar.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.