Söndag 20 Jun
Stockholm

SD-politiker vill ha samma anti-gaylagar som i Ryssland

Tommy Hansson (SD) är ledamot i kommunfullmäktige i Södertälje.
1 av 3
Tommy Hansson (SD) är ledamot i kommunfullmäktige i Södertälje. Foto: Scanpix
Han arbetar inte aktivt för att partiet ska anta anti-gaylagar utan blogginlägget är en personlig åsikt.
2 av 3
Han arbetar inte aktivt för att partiet ska anta anti-gaylagar utan blogginlägget är en personlig åsikt. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Hansson anser att unga kan påverkas av att se till exempel Pridefestivaler.
3 av 3
Hansson anser att unga kan påverkas av att se till exempel Pridefestivaler. Foto: Scanpix

Ryssland har fått massiv kritik för sina nya anti-gaylagar. Men kritiken delas inte av SD-politikern Tommy Hansson.

– Jag skulle inte protestera mot en liknande lagstiftning i Sverige, säger han.

Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under friidrotts-VM har Rysslands anti-gaylagar varit i fokus. Emma Green Tregaro protesterade genom att måla naglarna i regnbågens färger och fick sedan kritik av superstjärnan Jelena Isinbajeva

På hemmaplan stöttade många Green Tregaro. Aftonbladets kampanj #GoEmma slog till exempel nytt delningsrekord.

Men en som är trött på debatten är Tommy Hansson, ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Södertälje. I ett långt blogginlägg skriver han att "homosexlobbyn med Jonas Gardell i spetsen" har gjort allt för att utmåla Ryssland som "värsta nazilandet".

Menar att det strider mot kristna värderingar

Han anser att anti-gaylagarna är "beskedliga" och han skulle "gärna se motsvarande lagstiftning i Sverige". Hansson kritiserar även Emma Green Tregaro för att inte ha tolerans nog att acceptera att Ryssland stiftat andra lagar än "vi ack så genomgoda och rättänkande svenskar".

"Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro. Så sker som alla vet inte i Sverige i dag, där varje form av kritik mot homosexuellt leverne och politiserande efter decennier av hjärntvätt  betraktas som närmast kriminellt", skriver han i bloggen.

När Nyheter24 ringer upp Hansson står han fast vid sina åsikter.

– Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

Vad tror du kan hända om unga utsätts för den här så kallade propagandan?

– När man är så ung är man känslig sexuellt. Att då utsättas för den här propagandan för den här avantgardiska livsstilen är fel. Jag har inga problem med det när det gäller vuxna, men när det är ungdomar är det extra känsligt.

Okej, så om en 13-åring ser ett Pride-tåg – vad kan hända då?

– I och med att dagens ungdomar har så känsliga sinnen kanske man drar förhastade slutsatser om sin egen sexualitet. Jag tycker att det finns en sådan risk.

Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela