Jimmie Åkesson skriver om William Petzäll.
1 av 5
Jimmie Åkesson skriver om William Petzäll. - Foto: Montage
William Petzäll med mamman Annika.
2 av 5
William Petzäll med mamman Annika. - Foto: Privat
Från Petzälls begravning.
3 av 5
Från Petzälls begravning.
William Petzäll (i nederkant) tillsammans med Jimmie Åkesson, Björn Söder och Sven-Olof Sällström 2009.
4 av 5
William Petzäll (i nederkant) tillsammans med Jimmie Åkesson, Björn Söder och Sven-Olof Sällström 2009. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Nu polisanmäls Åkesson av Annika Petzäll.
5 av 5
Nu polisanmäls Åkesson av Annika Petzäll. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Petzälls mamma polisanmäler Åkesson

Efter att utdrag ur Jimmie Åkessons nya bok "Satis Polito" väljer nu Annika Petzäll, mamma till William Petzäll, att polisanmäla Åkesson för ärekränkning och förtal av avliden.


Åkesson om Petzäll

 Ur utdraget som Expressen publicerar på torsdagen:

"Det är för mig uppenbart att William var en utpräglad beroendepersonlighet. Var det inte sprit och tabletter så var det politik, solarium eller styrketräning. Det var inget som började under den förhållande vis korta tid jag hade nöjet att tillhöra hans krets av vänner. I efterhand har det framkommit att hans problem fanns med redan i de tidiga tonåren, långt innan han kom i kontakt med partiet. Däremot var han, precis som så många andra i hans situation, en mästare på att dölja det och manipulera sin omgivning. Vi blev helt enkelt lurade, jag blev lurad. Sen var det för sent".

Tidigare i dag har det rapporterats om att den avlidne riksdagsledamoten William Petzälls mamma Annika Petzäll är mycket besviken över hur hennes son framställs i Jimmie Åkessons nya bok "Satis Polito".

Nu har hon även valt att polisanmäla Åkesson för ärekränkning och förtal av avliden, rapporterar Hallandsekot.

Mycket kritisk

I boken, som släpps släpps på måndag, skriver Åkesson bland annat att Petzäll var påverkad i riksdagen och sluddrade i talarstolen.

– Det allra värsta som Jimmie Åkesson skriver är att William var "kapad av knarkliberala mörkerkrafter". Vad menar han med det, och vad har han själv för drogpolitik?! säger Annika Petzäll till Hallandsekot

Säger att sonen inte fick något stöd

Hon pekar också på det faktum att Åkesson säger att partiet ska ha stöttat Petzäll under han sista tid i livet.

– Han skriver att partiet försökte hjälpa och stötta William Petzäll, och det stämmer inte. Det sista, när han blev avstängd från partiet, gav de inget stöd överhuvudtaget. De pratade inte med honom, hälsade inte på honom, säger hon till Hallandsekot.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.