Torsdag 22 Apr
Stockholm

Stort slagsmål efter SSU-möte – två dömda för misshandel

En tredje misstänkt gärningsman befinner sig utomlands och medverkade inte under rättegången.
1 av 2
En tredje misstänkt gärningsman befinner sig utomlands och medverkade inte under rättegången. Foto: Scanpix
Männen har erkänt ringa misshandel men ringsrätten anser att det rör sig om misshandel av normalgraden.
2 av 2
Männen har erkänt ringa misshandel men ringsrätten anser att det rör sig om misshandel av normalgraden. Foto: Jessica Gow/Scanpix

Medlemsmötet i SSU-föreningen slutade med ett storbråk. Nu har två av gärningsmännen dömts för misshandel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tredje gärningsman

Ytterligare en man är åtalad misstänkt för misshandel. Mannen befinner sig dock utomlands och har inte närvarat under rättegången.

Mannen satt häktad tillsammans med de nu dömda männen. Men när de släpptes inför rättegången åkte mannen utomlands.

SKÅNE. När en lokal avdelning av Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU) höll medlemsmöte i Skåne spårade det ur rejält.

Sekreteraren blev misshandlad av tre andra medlemmar och fick en skallfraktur och två trasiga tänder. Nu har två av gärningsmännen, 19 och 20 år gamla, dömts för misshandel, det skriver Skånska Dagbladet.

"Bara retades lite"

19-åringen döms till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst medan 20-åringen får skyddstillsyn med ett krav på att han ska genomgå ett behandlingsprogram för sin psykiska hälsa.

Enligt Skånska Dagbladet ska bråket ha inletts mellan den 23-årige sekreteraren och den 19-årige mannen. Sekreteraren menar att han blivit kränkt på grund av sitt ursprung medan 19-åringen hävdar att de "bara retades lite".

Erkänner ringa misshandel

Ordväxlingen fick hursomhelst 23-åringen att hota med att smälla en stol i skallen på 19-åringen som senare under kvällen gick till attack mot sekreteraren. Han ska enligt domen ha puttats ner på marken och överösts med sparkar och slag. 

19-åringen och 20-åringen har erkänt misshandel men anser att det rört sig om en ringa misshandel och inte misshandel av normalgraden som tingsrätten bedömer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela