Onsdag 26 Jan
Stockholm

Här försöker Kent Persson (M) tysta Nyheter24:s bloggare

1 av 8
Den uppmärksammade korvgrillningen vid Annie Lööfs (C) föräldrahem i Maramö.
2 av 8
Den uppmärksammade korvgrillningen vid Annie Lööfs (C) föräldrahem i Maramö. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT BILD
Fredrik Antonsson.
3 av 8
Fredrik Antonsson. Foto: Elin Mårtensson/Nyheter24
Kent Persson har tidigare fått utstå hård kritik, samtidigt som många lämnat partikansliet.
4 av 8
Kent Persson har tidigare fått utstå hård kritik, samtidigt som många lämnat partikansliet. Foto: Stefan Jerrevang / TT BILD
Kommunikationschefen Hanna Bergholm, som Persson handplockade från dejtingsajten Match.com, sa upp sig förra veckan.
5 av 8
Kommunikationschefen Hanna Bergholm, som Persson handplockade från dejtingsajten Match.com, sa upp sig förra veckan. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT BILD
Konversationen mellan Persson och Antonsson.
6 av 8
Konversationen mellan Persson och Antonsson. Foto:
"Omöjligt för oss att ha kontakt med dig".
7 av 8
"Omöjligt för oss att ha kontakt med dig". Foto:
"Försökt skicka en signal".
8 av 8
"Försökt skicka en signal". Foto:

Moderaternas partisekreterare Kent Persson har varit hårt kritiserad. Nu anklagas han för att ha försökt censurera och tysta Nyheter24:s blogg "Den sjätte mannen". Här är Facebookkonversationen om bloggen – mitt under alliansmötet i Maramö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Det var Moderaterna som lämnade mig"

Fredrik Antonsson skriver själv om bland annat konversationen med Persson på sin blogg "Den sjätte mannen". Läs inlägget här.

Kansliet har slutat fungera

Enligt Dagens Industris granskning har flera ledande personer på Moderaternas partikansli lämnat under Kent Perssons ledning. Bland dessa märks Gunilla Sjöberg (biträdande partisekreterare), Per Schlingmann (chefsstrateg) och Carl-Johan Swanson (stabschef).

STOCKHOLM. "Det är alldeles tydligt att du driver emot oss på samma sätt som S. Så har det varit alldeles för länge tycker jag, men det har blivit värre".

I en konversation på Facebook, mitt under alliansledarnas träff i Maramö i februari, försökte Moderaternas partisekreterare Kent Persson påverka innehållet i inläggen från Nyheter24:s bloggare Fredrik Antonsson som skriver på "Den sjätte mannen". 

Detta trots att Antonsson redan då lämnat partiet.

– Jag upplevde det som att han ville tysta mig, att han tröttnat. "Nu är det nog – rätta in dig i ledet", säger bloggaren själv till Nyheter24.

Vad tänkte du när du fick det första meddelandet?

– "Är det sant?!". Han anklagade ju mig mer eller mindre för att vara sosse, när det snarare är så att partiet är de som är sossar. Jag är mer till höger.

Ifrågasatte bloggen redan 2012

I samband med mötet i Maramö hade Antonsson bloggat om den uppmärksammade korvgrillningen inför de utsända journalisterna.

I konversationen, som Nyheter24 tagit del av, skriver Persson också att Antonsson bränner sina "få broar in i partiet". Han menar att Antonsson "hängt på" Socialdemokraternas försök att håna honom och partiet.


Enligt bloggaren är det inte första gången partisekreteraren har synpunkter på hans blogg. Sommaren 2012 hörde Persson av sig och frågade om blogg verkligen är "rätt forum" och att han i så fall borde "blogga på ett annat sätt".

Antonsson menar att de kritiska blogginläggen lett till att han bland annat inte fått betalda resor till partiets evenemang, trots att detta tidigare utlovats.

Statsvetaren: "En känslig position"

Förtroendet för Persson har sviktat den senaste tiden. En granskning i Dagens Industri visade att flera ledande personer på partikansliet lämnat sina uppdrag efter hans intåg. Så sent som i förra veckan sa kommunikationschefen Hanna Bergholm upp sig från sin post. Hon handplockades av Persson från dejtingsajten Match.com för mindre än ett år sedan.

Enligt Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, är det naturligt att just partisekreteraren blir föremål för kritik.

– Det är en känslig position. I takt med att siffrorna är dåliga och valet närmar sig är det klart att oron börjar gro inom partiet. Men det kan bli överkänsligt åt båda håll – folk är kritiska mot honom och han är kritisk tillbaka, säger han till Nyheter24.

"Ser ingen anledning att kommentera"

Trots att de fått ta del av innehållet i konversationen vägrar Persson själv (eller hans medarbetare) att bemöta Antonsson.

Nyheter24 har varit i kontakt med Perssons pressekreterare Henrik Sjöström.

– Jag ser ingen anledning att kommentera detta, säger han via sms.

Konversationen mellan Antonsson och Persson finns längst bak i bildspelet.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela