Kent Ekeroth hänger ut barn på sin blogg

- 21/11/2013, 12:26 -
Hängde ut i bloggen.
1 av 4

Hängde ut i bloggen.

Faksimil / TT BILD

Kent Ekeroth är i blåsväder igen.
2 av 4

Kent Ekeroth är i blåsväder igen.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

I sin blogg hängde han ut en 16-åring.
3 av 4

I sin blogg hängde han ut en 16-åring.

Faksimil

Något som nu uppmärksammas.
4 av 4

Något som nu uppmärksammas.

SCANPIX SWEDEN

SD-toppen Kent Ekeroth hänger ut ett barn på sin blogg – baserat på ett faktafel.

STOCKHOLM. Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten och partiets internationella sekreterare Kent Ekeroth är åter i blåsväder. SD-toppen, som tidigare bland annat varit inblandad i den så kallade järnrörsskandalen, har enligt bloggen Inte rasist men... hängt ut barn på sin blogg.

Ekeroth skrev den elfte november ett inlägg där han berättade om att Strängnäs kommun hade slängt ut pensionärer och istället köpt en villa åt invandrare. Problemet för Ekeroth var bara att det hela inte var sant.

Missade information

"Pensionärer slängs ut samtidigt som ny villa köps till invandrare?" sätter Ekeroth som rubrik. "Ja, så verkar vara fallet i Strängnäs", följer han upp det. Men han tycks inte ha läst på kommunens egna hemsida.

Huset är istället inköpt för att Strängnäs kommun i längden vill bygga ut Svealandsbanan och familjen som Kent hänvisar till bor i huset tillfälligt. Men faktafelet räckte inte. Ekeroth valde också att lägga ut en faksimil över vilka som bodde i huset där han bland annat hängde ut ett 16 år gammalt barn.

Inte först

Tidigare har SD-toppen Thoralf Alfsson, just nu under utredning då han misstänks för hets mot folkgrupp, anklagats för att för att skicka näthatare i den riktning han önskar. Framförallt när en kritikstorm riktades mot Katarina Mazetti efter en text i ICA-kuriren. Något som fick Alfsson att skriva ett arg blogginlägg.

– Det berodde inte på mina blogginlägg, sa han till Nyheter24 då.

UPPDATERAT 13:50

När Nyheter24 får svar på mejl från Kent Ekeroth så är det en oförstående riksdagsman som svarar.

– Har inte hängt ut några, skriver han och fortsätter:

– Spekulerade i om de köpt huset till familjen eller ej.

UPPDATERAT 16:50

Efter Nyheter24:s artikel har Kent Ekeroth valt att ändra något i sin bloggtext. Enligt Inte rasist men... avslutade han tidigare inlägget med ordet "ridå". Något som han nu valt att ta bort.

Faksimilen med barnets namn ligger dock fortfarande kvar.