Hängde ut i bloggen.
1 av 3
Hängde ut i bloggen. - Foto: Faksimil / TT BILD
Kent Ekeroth är i blåsväder igen.
2 av 3
Kent Ekeroth är i blåsväder igen. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Något som nu uppmärksammas.
3 av 3
Något som nu uppmärksammas. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Kent Ekeroth hänger ut barn på sin blogg

SD-toppen Kent Ekeroth hänger ut ett barn på sin blogg – baserat på ett faktafel.


Åkte på skattesmäll

Trots att Kent Ekeroth startat en ideell förening tvingas han nu betala skatt för donationerna till Avpixlat.

Totalt kräver Skatteverket 184 000 kronor för inkomståret 2012.

STOCKHOLM. Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten och partiets internationella sekreterare Kent Ekeroth är åter i blåsväder. SD-toppen, som tidigare bland annat varit inblandad i den så kallade järnrörsskandalen, har enligt bloggen Inte rasist men... hängt ut barn på sin blogg.

Ekeroth skrev den elfte november ett inlägg där han berättade om att Strängnäs kommun hade slängt ut pensionärer och istället köpt en villa åt invandrare. Problemet för Ekeroth var bara att det hela inte var sant.

Missade information

"Pensionärer slängs ut samtidigt som ny villa köps till invandrare?" sätter Ekeroth som rubrik. "Ja, så verkar vara fallet i Strängnäs", följer han upp det. Men han tycks inte ha läst på kommunens egna hemsida.

Huset är istället inköpt för att Strängnäs kommun i längden vill bygga ut Svealandsbanan och familjen som Kent hänvisar till bor i huset tillfälligt. Men faktafelet räckte inte. Ekeroth valde också att lägga ut en faksimil över vilka som bodde i huset där han bland annat hängde ut ett 16 år gammalt barn.

Inte först

Tidigare har SD-toppen Thoralf Alfsson, just nu under utredning då han misstänks för hets mot folkgrupp, anklagats för att för att skicka näthatare i den riktning han önskar. Framförallt när en kritikstorm riktades mot Katarina Mazetti efter en text i ICA-kuriren. Något som fick Alfsson att skriva ett arg blogginlägg.

– Det berodde inte på mina blogginlägg, sa han till Nyheter24 då.

UPPDATERAT 13:50

När Nyheter24 får svar på mejl från Kent Ekeroth så är det en oförstående riksdagsman som svarar.

– Har inte hängt ut några, skriver han och fortsätter:

– Spekulerade i om de köpt huset till familjen eller ej.

UPPDATERAT 16:50

Efter Nyheter24:s artikel har Kent Ekeroth valt att ändra något i sin bloggtext. Enligt Inte rasist men... avslutade han tidigare inlägget med ordet "ridå". Något som han nu valt att ta bort.

Faksimilen med barnets namn ligger dock fortfarande kvar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.