Avhoppade SD-toppen om Breivik: "Kan komma att omvärderas"

- 11/12/2013, 07:46 -
Hyllade terroristen på den rasistiska bloggen Avpixlat.
1 av 4

Hyllade terroristen på den rasistiska bloggen Avpixlat.

Faksimil Expressen / Montage / TT BILD

Marie Stensby konfronteras av Expressens reporter.
2 av 4

Marie Stensby konfronteras av Expressens reporter.

Faksimil Expressen

Marie Stensby lämnade sina uppdrag inom Sverigedemokraterna.
3 av 4

Marie Stensby lämnade sina uppdrag inom Sverigedemokraterna.

Faksimil Expressen / Montage

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik.
4 av 4

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik.

TT BILD / Ap

Det finns en risk att Anders Behring Breivik "får rätt i sak". Det skrev den nu avhoppade SD-toppen Marie Stensby i kommentarsfälten på den rasistiska bloggen Avpixlat.

Efter gårdagens avslöjanden om att Marie Stensby, suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse, bland annat hade skrivit att "hoppas att de svälter till döds" om hungerstrejkande flyktingbarn i kommentarsfälten på den rasistiska bloggen Avpixlat valde Stensby att lämna sina politiska uppdrag.

Nu skriver Expressen att den före detta SD-toppen även skrivit uppskattande om den norske terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik.

"Det kan finnas en eller annan galning i Norden, som så småningom, i historiens ljus, kan komma att omvärderas", skrev Stensby om Breivik enligt tidningen.

Uppskattade Breiviks tal

Stensby skriver förvisso att hon tar avstånd från Breiviks handlingar men påpekar samtidigt att "killen är långt, långt ifrån någon idiot!", skriver Expressen.

I Samband med den uppmärksammade rättegången mot Breivik passade hon även på att hylla terroristens tal. "Breiviks tal är i det stora hela ett bra tal, innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar.." skriver hon och följer upp med att påpeka att det finns en risk att han "får rätt i sak".

Beroende på att hon, enligt Expressen, skriver att tredje världskriget "närmar sig med stormsteg" och att hon tror att det kommer att bli ett "religionskrig".

"Tvingade att ta till vapen"

Hon verkar också, liksom kyrkopolitikern Anders Dahlberg, vara övertygad om att det krävs vapen och våld: "Tiden rinner ut för oss. Kommer de ursprungliga europeerna att inse att vi blir tvingade att ta till vapen, så småningom, om detta inte stoppas omedelbart?" skriver hon enligt Expressen.  

Under gårdagen framkom även att Stensby, förutom att önska livet ur flyktingbarn, även hade kallat muslimska invandrare för "de invaderande styrkorna", "gräshoppssvärmar" och "patrasket".