Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-politiker kritiseras efter blogginlägg: "Inresta EU-tiggare"

- 02/01/2014, 12:01 -
Göran Dahlström är i blåsväder.
1 av 3

Göran Dahlström är i blåsväder.

Faksimil http://dahlstromtycker.katrineholmare.se/ / TT BILD

Efter ett blogginlägg om tiggeri kritiseras han nu.
2 av 3

Efter ett blogginlägg om tiggeri kritiseras han nu.

TT BILD / Lars Pehrson

Hans Ekström.
3 av 3

Hans Ekström.

SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, Göran Dahlström (S), kritiseras på sociala medier efter uttalanden om organiserat tiggeri.
– Man vet ju hur det ser ut runt om i landet, säger han till Nyheter24.

KATRINEHOLM. Göran Dahlström är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Nu har ett inlägg på hans blogg, med rubriken "Jag ger aldrig någonting till tiggare", uppmärksammats rejält i sociala medier efter att det publicerades i förrgår.

I inlägget skriver Dahlström bland annat att "det blivit mycket mer vanligt med tiggare i Sverige och i Katrineholm" och även att det inte handlar så mycket om svenska tiggare utan om "desto fler inresta EU-tiggare". Han skriver även att de "tillresta EU-migranterna är i många fall organiserade och placeras ut på morgnarna".

Uttalanden som han kritiserat för, framförallt på Twitter.

– Jag har inte Twitter så jag följer inte tongångarna, säger Dahlström till Nyheter24.

Han säger själv att tiggeriet ökat runt om i landet, även det organiserade.

– I Katrineholm kan jag inte tänka mig att det är så mycket men man vet ju hur det ser ut runt om i landet.

Du skriver att "det kan väl inte vara meningen att Sverige ska vara det organiserade tiggeriets fristad i Europa". Är det så?

– Vi ser ju hur det ökar och det jag vill jag peka på så att det uppmärksammas så att man inte släpper in de som ligger bakom.

Vet man vilka som i så fall ligger bakom?

– Nej, det vet jag inte men när man läser om situationen runt om i världen så kan det vara så och det vore illa om någon som redan har det dåligt ställt utnyttjas.

"Får stå för Göran Dahlström själv"

Från partiets sida har man tämligen lite att säga om Dahlströms uttalande.

– Det får ju stå för Göran Dahlström själv, säger Hans Ekström, socialdemokraternas distriktsordförande i Sörmland, till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är en fråga som varje individ får ställa sig själv men från partiets sida vill vi självklart komma till roten av det onda och hjälpa de här människorna.

Några av reaktionerna från Twitter: