Daniel Assai och kommentarerna.
1 av 4
Daniel Assai och kommentarerna. - Foto: Faksimil Aftonbladet TV / Facebook
Partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 4
Partiledaren Jimmie Åkesson. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Carina Herrstedt, som i dag är ordförande för SD-kvinnor.
3 av 4
Carina Herrstedt, som i dag är ordförande för SD-kvinnor. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
4 av 4

"Fullblodsidiot och psykopat" – SD-läckan väntar sig hatstorm

På tisdagen berättade före detta sverigedemokraten Daniel Assai om hur partiet lurat till sig bidrag genom att fejka ett kvinnoförbund. Nu hatas han på nätet av de gamla partikamraterna. – Människan var en fullblodsidiot, skriver järnrörsmannen Christian Westling på Facebook.


STOCKHOLM. "Människan var en fullblodsidiot och psykopat och det borde varit glasklart från början att denne inte skulle fått det utrymme som ficks (sic!)".

Så skriver den skandalomsusade sverigedemokraten Christian Westling om Daniel Assai, den före detta kanslichefen hos SD som på tisdagen avslöjade partiets bidragsfusk.

Kommentaren har gillats av bland andra Carina Herrstedt, som nu är ordförande för partiets kvinnoförbund SD-kvinnor, samt Stefan Olsson som är ordförande för SD Landskrona (och gift med Herrstedt). Den har skrivits under ett inlägg av förre kanslichefen Mikael Valtersson som Nyheter24 tagit del av.

Ted Ekeroth, bror till Kent Ekeroth, kallar Assai "falsk och lögnaktig":

"Det är en sekt"

Assai själv säger att han inte hunnit se några reaktioner mot honom på nätet, men att han väntar sig det.

– Jag vet att det kommer, jag vet hur de gör. Glöm inte att det inte är ett politiskt parti – det är en sekt, säger han till Nyheter24.

Den före detta SD-tjänstemannen, som numera är aktiv inom Kristdemokraterna, har tidigare valt att inte prata om hot och hat.

– Jag har inte velat byta fokus från sakfrågorna till mig själv som person, säger Assai.

Fick motta hot efter intervju

I samband med en intervju med tidskriften Expo hävdar han att han fick motta regelrätta hot. Men samtidigt känner han att risken för hot är värd att ta.

– Förr eller senare kommer det att avta. På kort sikt är det klart att det är jobbigt men på längre sikt är det värt det.

Assai tycker att det handlar om hans egen trovärdighet.

– Om jag varit med i det här partiet och sedan drar slutsatsen att det snarare är en sekt – då känner jag att jag borde berätta om det. Jag måste kunna se mig själv i spegeln, säger han.

Valterssons ursprungsinlägg har gillats av bland andra Robert Stenkvist, ordförande SD Stockholms län och Gabriella Hedarv, som jobbade på SD-kansliet i samband med ansökan om bidrag:



I kommentarstråden fortsätter de diskutera Assai:


Carita Elfving, vice ordförande för SD Luleå, skriver att "drama queens kan skapa mycket onödiga problem".

Senare ger sig Stenkvist in i diskussionen om Assai:

/
/
/
hat
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

1 timme sedan
I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.