Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Fullblodsidiot och psykopat" – SD-läckan väntar sig hatstorm

Daniel Assai och kommentarerna.
1 av 9

Daniel Assai och kommentarerna.

Faksimil Aftonbladet TV / Facebook

Partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 9

Partiledaren Jimmie Åkesson.

HENRIK MONTGOMERY / TT

Carina Herrstedt, som i dag är ordförande för SD-kvinnor.
3 av 9

Carina Herrstedt, som i dag är ordförande för SD-kvinnor.

HENRIK MONTGOMERY / TT

4 av 9

5 av 9

Faksimil Facebook

6 av 9

Faksimil Facebook

7 av 9

Faksimil Facebook

8 av 9

Faksimil Facebook

9 av 9

Faksimil Facebook

Nyheter | 28/01/2014 12:50

På tisdagen berättade före detta sverigedemokraten Daniel Assai om hur partiet lurat till sig bidrag genom att fejka ett kvinnoförbund. Nu hatas han på nätet av de gamla partikamraterna.
– Människan var en fullblodsidiot, skriver järnrörsmannen Christian Westling på Facebook.

STOCKHOLM. "Människan var en fullblodsidiot och psykopat och det borde varit glasklart från början att denne inte skulle fått det utrymme som ficks (sic!)".

Så skriver den skandalomsusade sverigedemokraten Christian Westling om Daniel Assai, den före detta kanslichefen hos SD som på tisdagen avslöjade partiets bidragsfusk.

Kommentaren har gillats av bland andra Carina Herrstedt, som nu är ordförande för partiets kvinnoförbund SD-kvinnor, samt Stefan Olsson som är ordförande för SD Landskrona (och gift med Herrstedt). Den har skrivits under ett inlägg av förre kanslichefen Mikael Valtersson som Nyheter24 tagit del av.

Ted Ekeroth, bror till Kent Ekeroth, kallar Assai "falsk och lögnaktig":

"Det är en sekt"

Assai själv säger att han inte hunnit se några reaktioner mot honom på nätet, men att han väntar sig det.

– Jag vet att det kommer, jag vet hur de gör. Glöm inte att det inte är ett politiskt parti – det är en sekt, säger han till Nyheter24.

Den före detta SD-tjänstemannen, som numera är aktiv inom Kristdemokraterna, har tidigare valt att inte prata om hot och hat.

– Jag har inte velat byta fokus från sakfrågorna till mig själv som person, säger Assai.

Fick motta hot efter intervju

I samband med en intervju med tidskriften Expo hävdar han att han fick motta regelrätta hot. Men samtidigt känner han att risken för hot är värd att ta.

– Förr eller senare kommer det att avta. På kort sikt är det klart att det är jobbigt men på längre sikt är det värt det.

Assai tycker att det handlar om hans egen trovärdighet.

– Om jag varit med i det här partiet och sedan drar slutsatsen att det snarare är en sekt – då känner jag att jag borde berätta om det. Jag måste kunna se mig själv i spegeln, säger han.

Valterssons ursprungsinlägg har gillats av bland andra Robert Stenkvist, ordförande SD Stockholms län och Gabriella Hedarv, som jobbade på SD-kansliet i samband med ansökan om bidrag:I kommentarstråden fortsätter de diskutera Assai:


Carita Elfving, vice ordförande för SD Luleå, skriver att "drama queens kan skapa mycket onödiga problem".

Senare ger sig Stenkvist in i diskussionen om Assai: