Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen kom när KD bjöd in till speeddejting

- 03/04/2014, 18:18
Det gick inte jättebra för KD i Jönköping.

Det gick inte jättebra för KD i Jönköping.

Faksimil Facebook

På självaste första april kallade Kristdemokraterna i Jönköping till speeddejting för att kampanja. Men några väljare syntes inte till – de trodde att det var ett aprilskämt.

JÖNKÖPING. Under två timmar skulle allmänheten få chansen att träffa Kristdemokraternas politiker i det starka KD-fästet Jönköping. Med hjälp av "speeddejting"-upplägg skulle man kunna komma och gå som man vill.

Men det var inte en enda väljare som dök upp – trots att partiet annonserat i lokala medier och på Facebook. Kanske hade det med datumet att göra.

– En del som såg det på Facebook i går kanske trodde att det var ett aprilskämt, säger Erik Arnalid, ombudsman och ordförande i fritidsnämnden, till Jönköpingsnytt.

"Kan vara för tidigt"

Tanken var att fem-sex politikområden skulle kunna tas upp under speeddejtingen. KD menar att det lika gärna kunde ha kommit fem personer på fem minuter, ungefär som när människor kommer fram och pratar med företrädarna under torgmöten.

– En förklaring till att folk inte kommer kan vara att det är för tidigt. Många människor har inte börjat ta på sig valkläderna än, säger Saddaia Larsson, ledamot i kommunfullmäktige och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till Jönköpingsnytt.

Sex personer skulle komma

Enligt Facebookeventet för den politiska speeddejtingen skulle sex personer komma. En hade svarat kanske. Ingen dök upp.