Brännströms tweet blev starkt kritiserad.
Brännströms tweet blev starkt kritiserad.

Moderat politiker pudlar efter osmaklig tweet

Katarina Brännström (M) riksdagsledamot anklagades för att plocka billiga poäng på dagispedofilmålet i Växjö. Nu ber hon om ursäkt.


Pedofilskandalen

Totalt har polisen fått in tolv anmälningar om grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp mot barn. Tio av fallen har inträffat på den förskola i Kalmar län där 21-åringen praktiserade. Två av barnen har ingen koppling till förskolan. I något av fallen rör det sig om flera misstänkta brott mot ett barn, grov våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande, skriver Aftonbladet

Katarina Brännström (M) riksdagsledamot i Kronobergs län, twittrade följande under onsdagskvällen:

"Tänk om pedofilskandalen hänt på en privat förskola! Krav på stängning, kritik o fullt pådrag finns inte nu!" 

Hon bifogade även ett kollage med ett aktuellt fall där små barn utsatts för pedofili på vad hon påstår är en kommunal förskola – samt en privat förskola där man tonat ner en allvarlig olycka med en liten pojke. 

Brännström möttes genast av skrap kritik från flera som menade att det inte var rätt läge att propagera för vinster i välfärden.

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen försökt nå Brännström för en kommentar. Hon har inte svarat men ber nu om ursäkt på sin Twitter: 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.