Torsdag 5 Aug
Stockholm

M-politiker Breivik-skämtar om döda barn på Facebook

1 av 4
Anders Behring Breivik dödade 69 personer på Utöya.
2 av 4
Anders Behring Breivik dödade 69 personer på Utöya. Foto: TT BILD / Ap
Minnesstund i regeringskvarteren för att hedra de 77 människor som dog i Oslo och på Utöya.
3 av 4
Minnesstund i regeringskvarteren för att hedra de 77 människor som dog i Oslo och på Utöya. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Minnesgudstjänst i domkyrkan i Oslo.
4 av 4
Minnesgudstjänst i domkyrkan i Oslo. Foto:

UPPDATERAD. När en moderat kommunpolitiker skulle skämta till det valde han att göra det med hjälp av Breivik och döda barn. Nu möts han av hård kritik – och har lämnat sina uppdrag inom partiet.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Kommer ta upp det i partiet"

Moderaternas gruppledare i Oskarshamn, Leif Axelsson, kommenterar det hela till Barometern:

– Han har uttryckt sig mycket olämpligt och det är naturligtvis inget som Moderaterna står bakom. Tvärtom var det dumt och det har jag framfört till honom. Vi kommer självklart också att ta upp det här i partiet.

OSKARSHAMN. Moderaten Johan Teiffel sitter i kommunfullmäktige i Oskarshamn. Han är dessutom ersättare i stadens bildningsnämnd och står på plats 27 när partiet listar kandidater för fullmäktige inför årets val.

Nu är han i rejält blåsväder efter att ha skämtat synnerligen olämpligt om den norske terroristen och massmördaren Anders Behring BreivikFacebook.

”Dagens dåliga skämt. Ni som inte har sjuk humor: Sluta att läsa nu. Ja NU…
– Jag skulle gå ner till viken och bada. Men det var ju så hemskt!! Det låg döda ungdomar överallt!
– Ja just det. Det är en Brei-vik”, skrev Teiffel själv.

Inlägget postades i april i år, men har de senaste dagarna uppmärksammats i sociala medier och nu även av lokaltidningen Barometern.

– Jaha, är det de du menar. De har legat ute ganska länge och jag har inte fått några reaktioner. Men är det så att någon tagit illa vid sig så beklagar jag det. Jag kommer att ta bort det genast, säger Teiffel när tidningen ringde upp.

Själv hävdar han att han inte fått speciellt många reaktioner.

– Som jag sa tar jag bort de nu och jag beklagar om någon tagit illa vid sig. Jag inser att jag visade på dåligt omdöme när jag uttryckte mig på det här viset, säger han till Barometern.

Andra lokalpolitiker är betydligt mer upprörda. Laila Neraghi, socialdemokratisk politiker i Oskarshamn har tagit mycket illa vid sig.

– Han skämtar om massmorden på norska SSU:are som var mina vänner. Det är fruktansvärt osmakligt och upprörande, säger hon till Barometern.

UPPDATERAD 14:25:

Under dagen har Teiffel valt att lämna sina politiska uppdrag.

– Johan har fattat det är beslutet själv och det känns bra att han bestämt sig. Det han skrev om massmorden gick över alla gränser, säger Axelsson till Barometern.

"Nu i efterhand inser jag att det omdömeslöst av mig att publicera dessa skämt. Jag inser att de var osmakliga och plumpa. Det är några som tagit illa upp och det är jag uppriktigt ledsen över och jag ber alla om ursäkt", skriver Teiffel själv på sin Facebook enligt tidningen.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela