Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är partierna som SD kommer att samarbeta med i EU

Nu är det klart vilka SD kommer att samarbeta med.
1 av 3

Nu är det klart vilka SD kommer att samarbeta med.

TT

Kristina Winberg, Jimmie Åkesson och Peter Lundgren
2 av 3

Kristina Winberg, Jimmie Åkesson och Peter Lundgren

Bertil Enevåg Ericson / TT

Nigel Farage är en ny samarbetspartner.
3 av 3

Nigel Farage är en ny samarbetspartner.

Christian Lutz/Scanpix

Nyheter | 18/06/2014 18:10

Nu står det klart vilka som Sverigedemokraterna kommer att samarbeta med i Bryssel.

Det har spekulerats mycket i vilka partier som nykomlingarna Sverigedemokraterna kan tänkas arbeta med i Europaparlamentet. Något som nu verkar vara klart.

Samarbetar med Farage

Det främlingsfientliga och högerpopulistiska brittiska partiet Ukip skriver nämligen själva på sin hemsida att Sverigedemokraterna kommer att ingå i ombildade partigruppen EDF.

– Vi kommer att jobba för att återställa frihet, nationell demokrati och välstånd i Europa, säger partiets skandalomsusade partiledare Nigel Farage till egna hemsidan.

"Mycket spekulationer"

Sverigedemokraterna själva är mycket nöjda med att ha hittat en partigrupp.

– Det är oerhört glädjande att vi nu fått allt klart med gruppfrågan. Det har varit mycket spekulationer men vi har sedan valet hela tiden varit hoppfulla om att bli upptagna som medlemmar i EFD, säger Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi blir nu medlemmar i en EU-kritisk grupp ledd av Nigel Farage som måste betecknas som Europas främsta företrädare i arbetet med att sätta stopp för EU-federalism och maktöverföring från medlemsstaterna till Bryssel. Detta skapar goda möjligheter för vår partigrupp i parlamentet under mandatperioden.

48 ledmöter

Förutom Sverigedemokraterna kommer även Beppe Grillos italienska "Femstjärnerörelsen", litauiska "Partiet för lag och rättvisa", tjeckiska Partiet för fria medborgare, lettiska "Alliansen mellan gröna och jordbrukare" och den franska ledamoten Joëlle Bergeron att ingå i partigruppen.

Sammanlagt kommer den nya gruppen att bestå av 48 EU-ledamoter, uppger UKIP själva.

--

Läs mer:

Här är åsikterna som Jimmie Åkesson vill samarbeta med 

16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till