Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En av tre kan tänka sig en regering med Reinfeldt och Löfven

- 29/06/2014, 12:07
En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans.
1 av 3

En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans.

Montage TT bild

Moderaterna backar återigen i Novus mätning.
2 av 3

Moderaterna backar återigen i Novus mätning.

Scanpix

Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem.
3 av 3

Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem.

TT

Var tredje väljare kan tänka sig en konstellation där Socialdemokraterna och Moderaterna regerar tillsammans.

I dag inleds Almedalsveckan i Visby och Socialdemokraterna är först ut. I kväll är det dags för Stefan Löfven att kliva upp på scenen och tala till svenska folket. Vad den socialdemokratiske ledaren förmodligen inte visste när han begav sig till Gotland, är att en av tre väljare är öppna inför ett regeringssamarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det visar en ny mätning från Novus och TV4.

Mest positiva är de osäkra väljarna som ännu inte beslutat vilket parti som får deras röst. Omkring hälften av Alliansens väljare kan tänka sig ett alternativ med Moderaterna och Socialdemokraterna, men bland de röd-gröna är stödet lägre, enligt Novus/TV4.

Båda partierna backar

Såväl Moderaterna som Socialdemokraterna backar i mätningen. Moderaterna tappar 3,1 procentenheter och noterar, med 21,2 procent av rösterna, den sämsta siffran på sex år. Även Socialdemokraterna backar något i mätningen, dock endast med 0,3 procentenheter. Partiets stöd uppgår till 32,1 procent. 

Läs hela väljarbarometern här.