En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans.
1 av 3
En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans. - Foto: Montage TT bild
Moderaterna backar återigen i Novus mätning.
2 av 3
Moderaterna backar återigen i Novus mätning. - Foto: Scanpix
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem.
3 av 3
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem. - Foto: TT

En av tre kan tänka sig en regering med Reinfeldt och Löfven

Var tredje väljare kan tänka sig en konstellation där Socialdemokraterna och Moderaterna regerar tillsammans.


Nyheter24 i Almedalen

Under dagen anländer Nyheter24:s utsända till Almedalen i Visby. Under veckan kommer vi ge intressanta rapporter om vad som händer. Bland annat utser vi Sveriges sexigaste politiker, med start i dag. Häng med på sajten!

I dag inleds Almedalsveckan i Visby och Socialdemokraterna är först ut. I kväll är det dags för Stefan Löfven att kliva upp på scenen och tala till svenska folket. Vad den socialdemokratiske ledaren förmodligen inte visste när han begav sig till Gotland, är att en av tre väljare är öppna inför ett regeringssamarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det visar en ny mätning från Novus och TV4.

Mest positiva är de osäkra väljarna som ännu inte beslutat vilket parti som får deras röst. Omkring hälften av Alliansens väljare kan tänka sig ett alternativ med Moderaterna och Socialdemokraterna, men bland de röd-gröna är stödet lägre, enligt Novus/TV4.

Båda partierna backar

Såväl Moderaterna som Socialdemokraterna backar i mätningen. Moderaterna tappar 3,1 procentenheter och noterar, med 21,2 procent av rösterna, den sämsta siffran på sex år. Även Socialdemokraterna backar något i mätningen, dock endast med 0,3 procentenheter. Partiets stöd uppgår till 32,1 procent. 

Läs hela väljarbarometern här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.