Tisdag 26 Okt
Stockholm

En av tre kan tänka sig en regering med Reinfeldt och Löfven

En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans.
1 av 3
En tredjedel kan se dessa herrar regera tillsammans. Foto: Montage TT bild
Moderaterna backar återigen i Novus mätning.
2 av 3
Moderaterna backar återigen i Novus mätning. Foto: Scanpix
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem.
3 av 3
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har också problem. Foto: TT

Var tredje väljare kan tänka sig en konstellation där Socialdemokraterna och Moderaterna regerar tillsammans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 i Almedalen

Under dagen anländer Nyheter24:s utsända till Almedalen i Visby. Under veckan kommer vi ge intressanta rapporter om vad som händer. Bland annat utser vi Sveriges sexigaste politiker, med start i dag. Häng med på sajten!

I dag inleds Almedalsveckan i Visby och Socialdemokraterna är först ut. I kväll är det dags för Stefan Löfven att kliva upp på scenen och tala till svenska folket. Vad den socialdemokratiske ledaren förmodligen inte visste när han begav sig till Gotland, är att en av tre väljare är öppna inför ett regeringssamarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det visar en ny mätning från Novus och TV4.

Mest positiva är de osäkra väljarna som ännu inte beslutat vilket parti som får deras röst. Omkring hälften av Alliansens väljare kan tänka sig ett alternativ med Moderaterna och Socialdemokraterna, men bland de röd-gröna är stödet lägre, enligt Novus/TV4.

Båda partierna backar

Såväl Moderaterna som Socialdemokraterna backar i mätningen. Moderaterna tappar 3,1 procentenheter och noterar, med 21,2 procent av rösterna, den sämsta siffran på sex år. Även Socialdemokraterna backar något i mätningen, dock endast med 0,3 procentenheter. Partiets stöd uppgår till 32,1 procent. 

Läs hela väljarbarometern här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela