Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roza Güclü Hedin – Sveriges fjärde sexigaste politiker

- 30/06/2014, 13:47
Roza Güclü Hedin (S).

Roza Güclü Hedin (S).

HENRIK MONTGOMERY / TT BILD

En kamp för rättvisa och mänskliga rättigheter är värt att uppmärksamma. Därför är Roza Güclü Hedin Sveriges fjärde sexigaste politiker.

Roza Güclü Hedin är socialdemokratisk riksdagsledamot och representerar Dalarnas län. Hon har suttit i riksdagen sedan 2010, och för första gången tar hon plats på Nyheter24:s lista över Sveriges tio sexigaste politiker. Hon för en antirasistisk kamp, brinner för mänskliga-, sociala- och kulturella rättigheter, samt för barn.

I sitt arbete med dessa frågor träffar Güclü Hedin mycket folk, och det är bland annat på grund av dessa möten som hon är en av Sveriges sexigaste politiker, tror hon själv, även fast hon blir väldigt förvånad när Nyheter24 ringer upp för att meddela nyheten.

– Jag tror att det är för att jag är ganska glad och spontan, och att det märks i mina möten med människor.

Vilken annan person inom politiken tycker du har det där "lilla extra"?

Jan Eliasson, han har allt. Han står för mycket, har karisma, glimten i ögat och är klok, och många kan nog identifiera sig med honom. Det känner jag att jag kan, även fast jag är en ung, kvinnlig politiker.

Vad är osexigt inom politiken?

– Att man är introvert, nonchalant och arrogant. Att man är "betongig", det vill säga inte mottaglig för nya intryck, idéer och människor. Det är inte så sexigt. 

Hur ska du fira att du är med på listan?

– Haha, ja hur ska jag fira? Genom att nypa mig själv i armen, tror jag.

Läs mer:

Ali Esbati – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Linda Nordlund – Sveriges femte sexigaste politiker

Erik Bengtzboe – Sveriges femte sexigaste politiker