Så hånas riksdagspolitikern i sociala medier

I en serie bilder som sprids på Twitter syns Lars Beckman på diverse olika platser i världen.


Han är moderat riksdagsledamot och en av svensk politiks allra flitigaste twittrare. Nu har Lars Beckman fått en trend till sin ära. På Twitter hånas, eller hyllas beroende på hur man ser det, riksdagsledamoten i en serie bilder.

Började med bildbyte

Det hela började när Beckman bytte Twitterbild till en halvkroppsbild med vit bakgrund. Något som David Ellsäter, 29, som skapade de första bilderna, var snabb med att uppmärksamma.

– Jag har följt Beckman ett tag och han verkar vara ganska tacksam att skämta med. Så såg jag att han bytt bild, och att den skulle vara ganska lätt att mecka lite med, säger han till Nyheter24

"Besöker" olika platser

Sedan bilderna började kablas ut på Twitter har Beckman bland annat "besökt" Willy Wonkas chokladfabrik och träffat familjen Beckham på fotbollsplanen. Han har även stått i en hockeyklack och hejat på Leksand. Fenomenet har utvecklats till hashtagen #wheresbeckman. 

– Beckman är bra, men vi är inte alls på samma sida politiskt. Han är lite som killen i krigsfilmerna som tar av sig hjälmen och sticker upp huvudet ur skyttegraven. Han twittrar flummiga och i bland ganska korkade grejer, säger David Ellsäter.

Sedan Ellsäter började sprida bilderna har fler personer hängt på. Hundratals har delat bilderna och bland de senaste återfinns Beckman i Leonardo DiCaprios famn ombord på Titanic, samt bredvid George Clooney utanför baren i filmen "From Dusk till Dawn".


"Får räkna med sånt"

Lars Beckman har inget emot att människor skojar till det. Han tror att personerna bakom bilderna tillhör den så kallade "Twittervänstern"

– Jag tycker att det är roligt. Jag och "Twittervänstern" brukar ha en sån här relation. Min strategi är att inte blockera någon, och att finnas till för att debattera politik samt svara på frågor dygnet runt. Då får man räkna med sånt här, säger han till Nyheter24.

Han hade inga tankar på att bilden var lätt att sätta in i andra sammanhang, och han refererar till Miljöpartiets sociala medier-haveri under Almedalen.

– Nej, jag tänkte inte på det. Under Almedalsveckan blev ju Miljöpartiets språkrör uppmärksammade för sin skylt, som sedan gjordes om och visade mer eller mindre allt annat än just deras budskap i sociala medier, säger han och fortsätter:

– Jag tänker inte byta bild igen. Det ska bli spännande att följa och se vart jag tar vägen. 

David Ellsäter har hela tiden varit ganska säker på att den moderata riksdagsledamoten uppskattar humorn.

– Jag tror att han gillar uppmärksamheten, säger han. 

Läs mer:

CIA firade en månad på Twitter – med att svara på följarnas frågor 

Här är Sjöstedts nya Youtubesuccé 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!