Sverigedemokraternas nya slogan.
1 av 2
Sverigedemokraternas nya slogan. - Foto: TT
Hagberg menar att alla invandrare har vapen.
2 av 2
Hagberg menar att alla invandrare har vapen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Sverigedemokraternas kandidat vill konvertera alla muslimer

UPPDATERAD. Ingrid Hagberg, 71, som står på plats 26 på Sverigedemokraternas lista, vill att alla muslimer ska konvertera.


GÄVLEIngrid Hagberg, 71, står på plats 26 på Sverigedemokraternas lista i Gävle. I en intervju med Arbetarbladet säger Hagberg att hon vill konvertera samtliga muslimer.

– Alla muslimer skulle behöva ha en kristen tro och tro på Jesus, säger hon och förklarar att hon kommer vilja driva frågan:

– Ja, jag tror också det, de skulle verkligen behöva det, gå den vägen och veta vad förlåtelse är och vad kärlek är.

"Alla har pistol"

Hagberg har även en teori om invandrares fascination för vapen.

– De flesta invandrare har väl mer eller mindre pistol när de tar sig till Sverige. Och har de inte det så köper de väl, säger hon till Arbetarbladet.

Utöver religionsfrågan vill hon göra det bättre för barnen, uppger hon i intervjun med Arbetarbladet som du kan läsa och lyssna på i sin helhet här.

Två på två dagar

Hagberg är inte den enda inom Sverigedemokraterna som vill lägga sig i personers tro. Under tisdagen kunde Nyheter24 avslöja att Robert Quiding, 77, som sitter som ersättare i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Göteborg och dessutom är nämndeman i Göteborgs tingsrätt, vill diskriminera muslimer. 

Quiding säger även att han vill inskränka i religionsfriheten och förbjuda islam helt. 

Uppdatering 15.22...

Enligt Gefle Dagblad har Hagberg nu valt att dra tillbaka sin kandidatur. 

– Jag har förståelse för att det som sagts ses som opassande. Vi behöver dock ha förståelse för att ålder och livsupplevelser påverkar människor och deras syn på samhällsutvecklingen, säger Sverigedemokraternas distiktsordförande Roger Hedlund i ett pressmeddelande, enligt Gefle Dagblad.

LÄS MER: SD-politiker: "Jag vill diskriminera muslimer" 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!