Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mobiliserar Jönköping mot SvP:s återkomst

Partiet marscherade i Jönköping den 1 maj.
1 av 3

Partiet marscherade i Jönköping den 1 maj.

Hampus Andersson

De möttes av stora protester.
2 av 3

De möttes av stora protester.

Hampus Andersson

Nu kommer de tillbaka till staden.
3 av 3

Nu kommer de tillbaka till staden.

Hampus Andersson

Nyheter | 17/08/2014 15:05

När nazistiska Svenskarnas parti återvänder till Jönköping ska klockorna ringa igen. Senast partiet besökte staden möttes de av stora protester.

Den 27 augusti kommer nazistiska Svenskarnas parti till Jönköping för att hålla ett möte på Hovrättstorget, skriver Jönköpingsnytt. Partiet besökte även staden den 1 maj vilket ledde till stora protester och ringande kyrkklockor

Även nu kommer klockor ringa för att varna och störa partiet. Enligt Jönköpingsnytt mobiliserar nu flera organisationer för att protestera mot Svenskarnas partis närvaro. Det är ännu oklart huruvida kyrkklockorna kommer ljuda eller ej. 

– Det är ännu inte klart om några kyrkklockor kommer att ringa men vi ska att spinna vidare på det som blev Jönköpings signum efter 1:a maj med de ringande kyrkklockorna så vi tar med oss egna bjällror och klockor för att göra oss hörda, säger Johanna Linder, en av initiativtagarna, till Jönköpingsnytt. 

"Antirasistiska organisationen Jönköping" planerar även en motdemonstration på torget.

– Det har skett en fruktansvärd normalisering av rasism i vårt samhälle, där vi ser att ord kan leda till handling och det är väldigt otäckt och obehagligt. Vid förra tillfället lärde vi oss vikten av mod och att vi tillsammans skapar en trygghet som gör att vi vågar och kan stå upp mot rasisterna. Jag hoppas vi kan göra det även denna gång, säger Johanna Linder, till Jönköpingsnytt.