Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-kandidat: "Inavlade jävla cpblatte"

Thomas Bengtsson har avslöjats som ett anonymt nättroll.
1 av 2

Thomas Bengtsson har avslöjats som ett anonymt nättroll.

Faksimil Expressen

Här konfronteras han av Expressens reporter David Baas.
2 av 2

Här konfronteras han av Expressens reporter David Baas.

Faksimil Expressen

Nyheter | 09/09/2014 07:28

Fler av Sverigedemokraternas kandidater i valet avslöjas nu med rasistiska och hotfulla kommentarer på nätet.

"En del säger jag hatar ideologin Islam men inte människorna muslimer. Jag säger: Jag hatar Islam och jag hatar muslimer. De är lata, våldsamma, obegåvade och de är rasister och tror på sin egen överhöghet fast de bara sprider elände".

Så skrev den sverigedemokratiska kandidaten Thomas Bengtsson på den rasistiska sajten Exponerat. Nu avslöjar Expressen hans anonyma och hatiska aktivitet på nätet.

"Era jävla halvapor jag vill döda er"

2012 skrev Bengtsson på sajten Fria Tider att han anser att ansvariga politiker ska avrättas. Några månader senare var det domare han ville döda.

"De som dömde i målet döms till omedelbar arkebusering. Alternativt ompröva domen. Vad väljer ni?", skrev han enligt tidningen.

Under en text om djurplågeri på samma sajt skrev Bengtsson så här:

"Era jävla halvapor jag vill döda er".

Han har också skrivit saker som "din inavlade jävla cpblatte".

"Skriver i affekt"

När Expressen konfronterar Bengtsson medger han att det är han som ligger bakom kommentarerna. Men att de inte ska tolkas bokstavligt.

– När man ser såna orättvisor i samhället, då skriver man i affekt, säger han till Expressen.

Eftersom han anser att partiets policy, den så kallade nolltoleransen mot rasism, är hård tror Bengtsson att det är tveksamt att han får ställa upp i valet nu.

– Alla kan bedöma om jag är en sån som ska väljas eller inte. Det kan folk få bedöma själva, tillägger han dock i intervjun med Expressen.

Se konfrontationen av Thomas Bengtsson här.