1 av 4
- Foto: ANDERS WIKLUND / TT
2 av 4
- Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: Erik Mårtensson

5 miljöpartister som inte lever som de lär

Under måndagen nåddes vi av nyheten att Miljöpartiets Åsa Romson använt miljöfarlig färg när hon målat sin båt. Därför har Nyheter24 listat henne och fyra andra miljöpartister som inte lever som de lär.


1. Åsa Romson målade husbåten med farlig färg

Bara dagar efter att Åsa Romson utsågs till miljöminister avslöjades det att hon använt förbjuden, giftig kopparbaserad färg för att måla botten på sin husbåt där hon bor. Husbåten värms även upp på omiljövänligt sätt och Romson bekräftar för Expressen att disk- tvätt- och badvatten släpps ut direkt i havet från familjens båt. 

2. Transporterade valstuga med miljöfarlig, läckande lastbil

Under valrörelsen 2014 använde Miljöpartiet en stor, gammal lastbil som på video syntes läcka diesel för att transportera en valstuga. 


3. Toppolitiken Jabar Amin åkte dyr taxi i stället för kollektivt 

Trots en busshållplats på två minuters gångavstånd från sin bostad valde Miljöpartiets toppolitiker Jabar Amin flera gånger att ta taxi. En gång i månaden under ett helt år åkte han också taxi till Arlanda i stället för att ta tåg eller buss. Hans frekventa taxiåkande bröt mot partiets regler. 

4. Peter Eriksson körde miljöfarlig bil

Miljöpartiets före detta språkrör och numera EU-parlamentariker Peter Eriksson körde 2013 en tretton år gammal bil som släppte ut betydligt mer avgaser en en genomsnittlig ny bil. 

5. Miljöpartisten som gick över till Sverigedemokraterna 

Miljöpartiet är för öppna gränser medan Sverigedemokraterna står på andra sidan och vill minska invandringen. Ändå valde Maj-Britt Jakobsson, en av grundarna av Miljöpartiet i Älvkarleby, att engagera sig i SD i stället. Motiveringen till beslutet löd: "Jag tycker synd om våra ungdomar. De får inga jobb. Det är de här invandrarna som tar jobben, det ser man överallt. När man kollar i affärerna så sitter de där med sina slöjor".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.