William Hahne, vice ordförande för SDU.
1 av 2
William Hahne, vice ordförande för SDU. - Foto: Pressbild
Avgående partisekreterare Björn Söder kommer kanske vilja samarbeta med SDU nu för att få en ny maktposition.
2 av 2
Avgående partisekreterare Björn Söder kommer kanske vilja samarbeta med SDU nu för att få en ny maktposition. - Foto: tt bild

SDU på offensiv mot partiledningen

SDU:s William Hahne vill ta makten i Stockholmsdistriktet: "Huvuddistriktet är bara en början".


William Hahne som är vice ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom, meddelade i dag i ett Youtubeklipp att han vill ta makten i Sverigedemokraternas Stockholmsdistrikt, skriver Aftonbladet.

Ett slag mot partitopparna

Det är ett slag mot Sverigedemokraternas partitoppar, enligt en källa med insyn som pratat med Aftonbladet. 

– SDU går på offensiv mot partiledningen. Jag tror att de även har stöd av Björn Söder

Gustav Kasselstrand som är förbundsordförande för SDU stöttar Hahne: "Lycka till William, kör hårt!", skriver han i en Tweet. 

Ett sätt att få större makt

Hahne tar öppet strid mot Maria Danielsson om ordförandeposten i Stockholmsdistriktet. En källa inom partiet säger till Aftonbladet att det här är ett sätt för honom att få större makt inom partiet. 

– Huvuddistriktet är bara en början. 

Tycker partiledningen är politisk korrekt

SDU med Hahne och Kasselstrand i spetsen har sedan ett tag motsatt sig partiledningen, bland annat tycker de att partiledningen blivit för politisk korrekt, i alla fall när det kommer till nationalismen. 

Björn söder kan vilja samarbeta

Björn Söder, som är avgående partisekreterare, är även han i konflikt med partitopparna Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och Rickard Jomshof. Nu tror man att han kommer att ge sig in i ett samarbete med SDU, vilket kan leda till en ny maktposition. 

– Jag skulle bli väldigt förvånad om Söder inte visste om Hahnes plan i förväg, säger en källa med insyn inom partiet till Aftonbladet . 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!