Lördag 15 Maj
Stockholm

På förintelsens minnesdag – SD-ledaren: "Islamism större hot än nazism"

Mattias Karlsson är tills vidare vikarierande partiledare.
1 av 4
Mattias Karlsson är tills vidare vikarierande partiledare. Foto: tt bild
Richard Jomshof.
2 av 4
Richard Jomshof. Foto: Lars Pehrson
Entrén vid Radiohuset i Falun.
3 av 4
Entrén vid Radiohuset i Falun. Foto: P4 Dalarna / Johannes Rosendal
70 år har gått sedan Förintelsen.
4 av 4
70 år har gått sedan Förintelsen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mattias Karlsson kommenterar Richard Jomshofs tidigare uttalanden.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag är det förintelsens minnesdag, då vi minns de som mördades av nazisterna. Samtidigt så går den vikarierande partiledaren för Sverigedemokraterna, Mattias Karlsson, ut och berättar på hur han ser på var hoten kommer från i dag.

Bild: TT

Detta med tanke på att partiet i går offentliggjorde att Richard Jomshof, som tidigare sagt att "islam ett värre hot än nazism", blir ny partisekreterare. Även om Karlsson säger till SVT att han själv inte känner till sådana uttalanden från Jomshofs sida gör han själv liknande jämförelser.

– Tittar man på vad som händer i världen just nu så kan man inte sticka under stol med att islamism är ett stort hot mot mänskliga rättigheter och demokrati i hela världen, säger Karlsson till SVT.

SVT: Och nazismen?

– Ja det är ju också ... var ju också ett fruktansvärt hot, mycket värre på sin tid, men i dag så tror jag att hotet från islamism kanske är större än det är från nazismen. Men man skall givetvis ta alla ideologier på största allvar och bekämpa dem på alla sätt.

Karlssons uttalande kommer alltså samma dag som förintelsens minnesdag, då nazister gjort aktioner mot ett flertal svenska redaktioner och mediehus med uppmaningar om att inte rapportera kring förintelsen och nazistiska banderoller har satts upp utanför Kärrtorps Gymnasium.

Bild: P4 Dalarna / Johannes Rosendal

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela