Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Staden flaggar för snusförbud – då hotar politikern med att avgå

- 12/02/2015, 09:02 -
På krigsstigen.
1 av 3

På krigsstigen.

TT / Pressbild / Stig Dahlstrand

Anders G. Johansson.
2 av 3

Anders G. Johansson.

Pressbild / Stig Dahlstrand

Kan förbjudas i Skövde.
3 av 3

Kan förbjudas i Skövde.

NTB scanpix

"Sunt snusförnuft är en uppskattad och efterfrågad kompetens i politiken".

SKÖVDE. Skövde kommun ser enligt Skaraborgs Allehanda över rökreglerna för de anställda, något som även gör att det kan bli förbjudet för anställda att ta en snus under arbetstid.

Bildkälla: TT

Ett aningen kontroversiellt förslag, inte minst om man heter Anders G Johansson. Johansson, som är kommunfullmäktigeledamot och gruppledare för Moderaterna gillar det nämligen inte ett endaste litet dugg.

Faktum är att han ogillar det så mycket att han tänker avgå om förslaget går igenom.

– Om Skövde kommun skulle införa snusförbud ser jag mig faktiskt nödgad att lämna mina politiska uppdrag, skriver han på sin blogg enligt Skaraborgs Allehanda.

Bildkälla: Pressbild / Stig Dahlstrand

Själv tänker han i alla fall inte sluta snusa, och pekar på att snuset kan vara lite småviktigt.

– Sunt snusförnuft är en uppskattad och efterfrågad kompetens i politiken. Jag förväntar mig att de förtroendevalda i personalutskottet är tillräckligt kompetenta och kloka för att distinkt avfärda ogrundade tankar på ett kommunalt snusförbud, skriver Johansson i bloggen enligt Skaraborgs Allehanda.

Skulle du göra samma sak?