Rossana Dinamarca (till vänster) hade på sig SD=rasister-tröja i Riksdagen. Kommunfullmäktigeledamot Petra Lindroos Jonasson ville inte vara sämre.
1 av 2
Rossana Dinamarca (till vänster) hade på sig SD=rasister-tröja i Riksdagen. Kommunfullmäktigeledamot Petra Lindroos Jonasson ville inte vara sämre. - Foto: privat/tt bild
2 av 2
- Foto: privat

Politiker hade tröja mot SD på foto – suddades bort av kommunen

Petra Lindroos Jonasson valde att uttrycka sina känslor mot Sverigedemokraterna vid en fotografering. Men nu censureras fotot av kommunen.


Närkommunfullmäktige i Kristinehamn skulle fotograferas i december såvalde vänsterpartisten Petra Lindroos Jonasson att ha på sig ent-shirt med texten "SD=Rasister". Något som inte väckte någon störreuppståndelse vid fototillfället. Men nu har Petrafått veta att texten på hennes t-shirt kommer att retuscheras bort.

– Kommunen sägeratt det räknas som ovårdad klädsel, och att det är av respektför väljarna. Men jag gör ju det här just av respekt förväljarna, säger Lindroos Jonasson till Nyheter24.

Hon fortsätter:

– Jag tycker detär viktigt att man markerar mot rasism och för människors likavärde varje dag. Det här var ett sätt att göra det. Att Sverigdemokraterna ärinvalda är inte ett argument, man kan inte säga att de är ettparti som alla andra, för det är de inte.

Men från kommunenssida menar man som sagt att det är av respekt för väljarna somman valt att sudda ut texten på Lindroos Jonassons tröja.

– Ur det perspektivet har vi gjort bedömningen att texten är olämplig. Bilden ska vara representativ. Det handlar om respekt gentemot kommuninvånarna, säger kommunfullmäktiges ordförande Ingrid-Märta Grönlie (s), till Nya Kristinehamns-Posten.

Bildkälla: Privat

Men Petra Lindroos Jonasson anser inte att hon gjort något fel. 

– Jag ärkompromisslös antirasist. Kommunen gör en annan bedömning än den jaggör. Vilka väljare är det man vill visa respekt för? Men jag fåracceptera att det är de som som bestämmer, säger hon och fortsätter:

– Jag kommerfortsätta vara antirasist, alternativet är inget jag kan stå för.

I september förra året väckte Västerpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca stor uppståndelse när hon hade på sig en liknande tröja i Riksdagen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt eller fel att censurera trycket?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.