Onsdag 21 Apr
Stockholm

SDU-ordförandens feminist-hån mot Lady Dahmer

1 av 3
Hanna Lindholm, ordförande för SDU Nynäshamn/Haninge och suppleant i SD Haninge.
2 av 3
Hanna Lindholm, ordförande för SDU Nynäshamn/Haninge och suppleant i SD Haninge. Foto: Roger Sahlström
Natashja Blombergs svar på Twitter.
3 av 3
Natashja Blombergs svar på Twitter. Foto: Faksimil Twitter

En SDU-ordförande använder en bild på sig själv och på den feministiska bloggaren Lady Dahmer för att jämföra feminism och nationalism. "Vad är din poäng? Håna mitt utseende?" frågar Lady Dahmer.

Kommentera (166)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SDU:s ordförande i Haninge/Nynäshamn Hanna Lindholm har lagt upp en bild på Twitter där hon jämför en "feminist" och en "nationalist".

Bilden föreställer två personer. Hanna Lindholm själv, klädd i folkdräkt, med texten "Nationalist" och bredvid henne en bild på den feministiska debattören och bloggaren Natashja Blomberg, som visar upp en hårig armhåla, med texten "Feminist".

– En klassisk jämförelse: Horan och Madonnan. Hon valde inte en vanlig bild av mig utan en där jag inte bara visar kroppsbehåring, vilket i sig räcker för att få starka reaktioner, men jag ser även ganska vulgär ut. Medvetet av henne så klart, säger Blomberg, som är mer känd under namnet Lady Dahmer, till Nyheter24.

Hanna Lindholm, som twittrade ut bilden med texten "Jag var tvungen, feminist vs nationalist", menar att det är en bild som visar två olika ansikten för två olika idéer.

– Att Lady Dahmer väljer att fokusera på utseendet i första hand är bisarrt då hon säger sig motverka utseendefixeringen i samhället. Feminister borde fokusera på viktigare saker än rätten att visa upp sina orakade armhålor, säger Lindholm till Nyheter24.

Natashja Blomberg svarade på tweeten med "Varför det? Vad är din poäng? Håna mitt utseende? Är det beteende som SDU ställer dig bakom?"

– Jag är van och blev ej speciellt förvånad men tänkte att jag skulle ifrågasätta motivet och visa för henne att "hej jag är en människa", inte ett mål för dina poänger och skämt, säger hon, och fortsätter:

– Hon ville visa hur mycket trevligare och snyggare nationalistiska kvinnor är. Att ställa kvinnor mot varandra är ganska vanligt bland kvinnohatare eftersom att kvinnors värde mäts i hur attraktiva de är. Jag är mindre attraktiv än Hanna, alltså en sämre kvinna och är det verkligen sådana här vulgära fula kvinnor ni vill ha sverigevänner? Om feministerna får styra så är det slut med ögongodiset! Typ.

Kommentera (166)
Kopiera länk
Dela