Hanna Lindholm, ordförande för SDU Nynäshamn/Haninge och suppleant i SD Haninge.
Hanna Lindholm, ordförande för SDU Nynäshamn/Haninge och suppleant i SD Haninge. - Foto: Roger Sahlström

SDU-ordförandens feminist-hån mot Lady Dahmer

En SDU-ordförande använder en bild på sig själv och på den feministiska bloggaren Lady Dahmer för att jämföra feminism och nationalism. "Vad är din poäng? Håna mitt utseende?" frågar Lady Dahmer.


SDU:s ordförande i Haninge/Nynäshamn Hanna Lindholm har lagt upp en bild på Twitter där hon jämför en "feminist" och en "nationalist".

Bilden föreställer två personer. Hanna Lindholm själv, klädd i folkdräkt, med texten "Nationalist" och bredvid henne en bild på den feministiska debattören och bloggaren Natashja Blomberg, som visar upp en hårig armhåla, med texten "Feminist".

– En klassisk jämförelse: Horan och Madonnan. Hon valde inte en vanlig bild av mig utan en där jag inte bara visar kroppsbehåring, vilket i sig räcker för att få starka reaktioner, men jag ser även ganska vulgär ut. Medvetet av henne så klart, säger Blomberg, som är mer känd under namnet Lady Dahmer, till Nyheter24.

Hanna Lindholm, som twittrade ut bilden med texten "Jag var tvungen, feminist vs nationalist", menar att det är en bild som visar två olika ansikten för två olika idéer.

– Att Lady Dahmer väljer att fokusera på utseendet i första hand är bisarrt då hon säger sig motverka utseendefixeringen i samhället. Feminister borde fokusera på viktigare saker än rätten att visa upp sina orakade armhålor, säger Lindholm till Nyheter24.

Natashja Blomberg svarade på tweeten med "Varför det? Vad är din poäng? Håna mitt utseende? Är det beteende som SDU ställer dig bakom?"

– Jag är van och blev ej speciellt förvånad men tänkte att jag skulle ifrågasätta motivet och visa för henne att "hej jag är en människa", inte ett mål för dina poänger och skämt, säger hon, och fortsätter:

– Hon ville visa hur mycket trevligare och snyggare nationalistiska kvinnor är. Att ställa kvinnor mot varandra är ganska vanligt bland kvinnohatare eftersom att kvinnors värde mäts i hur attraktiva de är. Jag är mindre attraktiv än Hanna, alltså en sämre kvinna och är det verkligen sådana här vulgära fula kvinnor ni vill ha sverigevänner? Om feministerna får styra så är det slut med ögongodiset! Typ.

SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.