SDU vs SD
1 av 3
SDU vs SD - Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

Krisen blir allt värre: Nu anmäler SDU Sverigedemokraterna till Säpo

Konflikten blir allt hårdare.


Kriget mellan Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet SDU blir allt blodigare. Nu anmäler SDU partiet till Säpo för dataintrång efter att interna mejl läckts ut och mejlkonton blivit kapade.

Bland annat ska en mejlkonversation mellan ordföranden Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne publicerats på Nyheter idag. Enligt Aftonbladet uppger Kasselstrand att detta skedde dagar efter att hans lösenord till mejlen blivit ändrat.

– Vi kan bekräfta att vi fört dialog med Säpo och att en anmälan har upprättats. De ser väldigt allvarligt på det här, säger William Hahne till Aftonbladet.

Bild:TT

Det som läckt ut är en kontaktlista över olika medlemmar, vilket partiledningen menar har använts för att kartlägga olika falanger inom partiet. Detta rapporterade Nyheter24 om förra veckan.

– Partiledningen vet inte några som helst gränser. De använder vilka metoder som helst för att försvara sin egen makt, sa William Hahne då till Nyheter24.

Listans upphovsperson, Jessica Ohlson, har nu fått ett uteslutningsärende mot sig och polisanmälan riktat mot sig.

"Det här är rena lögner och jag är oerhört upprörd över det sätt som man nu framställer mig i media.", skriver hon på sin Facebook-sida och menar att en motanmälan kommer att göras:

"De kränkande uppgifter som nu sprids i media är helt och hållet tagna ur luften och jag kommer därför att lämna in en polisanmälan om förtal", skriver Ohlson.

SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
var det rätt av sdu att anmäla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.